Středoškolákům na novém webu VUT v Brně pomůže bráchův kámoš

28.01.2015 17:00

Matematika, fyzika nebo chemie? Středoškoláci dobře vědí, které předměty najdou na svém rozvrhu raději než ty druhé. Na jaký obor a na kterou vysokou školu ale podat přihlášku, podle čeho se rozhodnout a jak se vůbec v nabídce univerzit orientovat, v tom už většina budoucích maturantů tápe.

Středoškolákům na novém webu VUT v Brně pomůže bráchův kámoš
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Proto VUT v Brně přichází s novým webem určeným přímo pro ty, kteří se rozhodují pro studium na vysoké škole. „Přehledně a také jejich jazykem jim předkládáme nabídku studia na našich osmi fakultách,” popsala prorektorka pro marketing a vnější vztahy Irena Armutidisová.

V takovém rozsahu a takovouto formou je VUT v Brně první vysokou školou v tuzemsku, která o přijímacích zkouškách, nabídce oborů či uplatitelnosti absolventů píše bez zbytečné administrativní zátěže a srozumitelně bez úřednického žargonu. A také jako první proměnila elektronickou přihlášku v přehledný a jednoduchý vícekrokový formulář.

„Chtěli jsme, aby se z nepříjemného administrativního úkonu, jako je podání elektronické přihlášky, stal krok, na který nebude uchazeč vzpomínat s oroseným čelem,” uvedla specialistka marketingu VUT v Brně Pavla Ondrušková. Studenti středních škol rádi komunikují se svými vrstevníky. „Proto jsme se rozhodli pro princip, kterému říkáme bráchův kámoš. Ten, jakožto student VUT, provází středoškoláka po celém webu, komentuje jednotlivé věci a radí mu,” doplnila Ondrušková.

Na novém webu www.navut.cz, který bude spuštěný dnes v 18 hod., se uchazeči dočtou, proč si vybrat zrovna VUT v Brně, zorientují se zábavnou formou v oborech jednotlivých fakult s tím, že si dovedou představit, jaké možnosti po ukončení studia budou mít na trhu práce. Mohou také získat vzorové testy přijímacích zkoušek k procvičení a zvýšit tak svoje šance na přijetí. „V bodech proč jít na VUT jsme nezapomněli ani na Brno. I to se může stát důležitým faktorem při volbě vysoké školy. Přece jen je to univerzitní město s jedinečnou studentskou atmosférou a skvělými možnostmi pro mladé lidi,“ dodala prorektorka Armutidisová.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…