Střelec řádil v Moravské Třebové. Policisté o cvičení předem nevěděli

18.06.2015 12:18

Na Vojenské střední škole a Vyšší odborné škole Ministerstva obrany v Moravské Třebové řádil „šílený“ střelec. Naštěstí se jednalo pouze o další z řady cvičení, které připravili policisté z pardubického krajského policejního ředitelství.

Střelec řádil v Moravské Třebové. Policisté o cvičení předem nevěděli
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Střelec řádil v Moravské Třebové. Policisté o cvičení předem nevěděli

Cvičení, které bylo policistům až do příjezdu na místo utajováno, mělo prověřit připravenost tzv. prvosledových hlídek a integrovaného operačního střediska. Přímo na místě sledoval cvičení také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který z titulu své funkce předsedá také Bezpečnostní radě Pardubického kraje.

„Při zásahu bylo vidět, že jsou policisté soustředění, což dokazuje, že k obdobným hrozbám přistupují s nejvyšší vážností, i když se jedná „pouze“ o cvičení. Zatímco dříve jsme se s obdobným rizikem setkávali jen v zahraničí, po událostech ve Žďáru nad Sázavou nebo naposledy v Uherském Brodě je příprava nutná i u nás,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Je nutné na obdobné situace, kdy je nutné včasná reakce a orientace ve značně ztížených podmínkách, připravovat také policisty na obvodních odděleních, jelikož ti jsou většinou prvními na místě zásahu,“ dodal hejtman Netolický, který se cvičení zúčastnil přímo na místě.

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje reaguje obdobnými cvičeními na bezpečnostní situaci nejen ve světě, ale také v České republice již od roku 2011. Od té doby se například uskutečnilo cvičení s názvem Vlak či cvičení s názvem Aktivní střelec, při kterém policisté zasahovali na Gymnáziu Mozartova v Pardubicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…