Strojmetal posiluje svou pozici na trhu podvozkových dílů pro prémiové značky

19.03.2021 15:08

Strojmetal Aluminium Forging a.s., (SAF) patřící do skupiny MTX Group Petra Otavy, který je třetím největším výrobcem kovaných podvozkových dílů z hliníkových slitin na světě získal v roce 2020 nové zakázky v objemu přesahující 150 mil. EUR (přes 4 mld. korun) pro další prémiové výrobce automobilů v Evropě i Spojených státech. V důsledku toho modifikoval svoji výrobní strategii a bude významně akcelerovat nové investice do kovárenských a obráběcích kapacit v hodnotě 1,3 miliard korun.

Strojmetal posiluje svou pozici na trhu podvozkových dílů pro prémiové značky
Foto: Strojmetal
Popisek: Areál společnosti Strojmetal Aluminium Forging

Modifikace strategie v praxi znamená, že SAF upouští od výroby polotovarů pro kovárnu, a bude rozvíjet kapacity kovárenské, obráběcí a montážní i v závodě v Bruntále. Polotovary pro výkovky bude jako doposud nakupovat od osvědčených dodavatelů v ČR a v zahraničí. 
 
„Jsem velmi rád, že se nám povedlo získat nové projekty u nových zákazníků což v kombinaci s vysokou poptávkou stávajících zákazníků znamená, že musíme směřovat výrobní strategii v našem závodě v Bruntálu. Vzhledem k vysoké potřebě kovaných podvozkových dílů budeme investovat do dalších kovárenských linek a kapacit obránění. Instalace obráběcích center začne již v polovině tohoto roku a příprava stávající haly na instalaci kovárenských kapacit bude zahájena koncem tohoto roku,“ říká výkonný ředitel Ing. Miroslav Záhorec.
 
O společnosti Strojmetal Aluminium Forging
 
Společnost Strojmetal Aluminium Forging (SAF) sídlí v Kamenici u Prahy. Její historie sahá až do roku 1822, kdy zde Josef Ringhoffer vybudoval měděnou huť. V roce 1940 byla rozšířena výroba o kování hliníkových slitin. V současné době se zde z hliníku a speciálních hliníkových slitin vyrábí kované podvozkové díly do osobních automobilů předních světových značek s nejvyššími nároky na pevnost a životnost. Dále nabízí řešení na míru v dekorativní a průmyslové oblasti. SAF má vlastní vývoj a aplikovaný výzkum, oddělení konstrukce, diagnostické centrum a v areálu provozuje i centrum vývoje supravodivých materiálů. Společnost je od roku 2020 součástí průmyslového holdingu MTX Group.
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…