Student ČZU se stal vrcholným zástupcem studentů v Radě vysokých škol

20.02.2015 11:07

Předsednictvo Rady vysokých škol (RVŠ) na své schůzi 19. února 2015 potvrdilo Bc. Hynka Roubíka z České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) na pozici místopředsedy. Studentský zástupce se tak oficiálně stal vrcholným reprezentantem vysokoškoláků v předsednictvu RVŠ.

Student ČZU se stal vrcholným zástupcem studentů  v Radě vysokých škol
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Potvrzení Hynka Roubíka na pozici místopředsedy RVŠ nastalo přesně týden po jeho zvolení Studentskou komorou Rady vysokých škol (SK RVŠ). Pro jeho zvolení přes 90 % všech přítomných delegátů SK RVŠ.

Ve Studentské komoře Rady vysokých škol, kterou Hynek Roubík vede od 12. února 2015, má „nejvyšší student“ v plánu řešit zejména kvalitu a dostupnost vzdělávání. Dále se pak pod jeho vedením budou studentští zástupci zaobírat připomínkováním podzákonných předpisů k novele zákona o vysokých školách.
Hynek Roubík studuje Fakultu tropického zemědělství ČZU a je zakládajícím členem studentského spolku BeFair, který se věnuje prohlubování informovanosti o spravedlivém obchodu a podpoře fairtradového obchodu. Přispěl tak mj. k tomu, že Fakulta tropického zemědělství byla v roce 2014 jako druhá v ČR vyhlášena Fairtradovou fakultou.

Rada vysokých škol se zabývá rozvojem, ekonomickým zabezpečením, právní úpravou, činností, organizací a řízením vysokých škol a zásadními věcmi dotýkajícími se rozvoje, činnosti a zájmů vysokých škol a jejich učitelů, studentů a zaměstnanců, zaujímá k nim stanoviska a doporučení pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a jiné orgány a instituce.

Studentská komora RVŠ zastupuje všechny studenty a studentky vysokých škol v České republice. Prosazuje jejich zájmy na národní a mezinárodní úrovni. Usiluje o spolupráci mezi studujícími a vyučujícími, dialog s vládou České republiky a orgány veřejné správy, a o rozvoj akademické samosprávy.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…