Student Cup 2015 má zvýšit zájem o technické obory, uvádí Správa železniční dopravní cesty

09.06.2015 16:10

Správa železniční dopravní cesty pořádá akci s názvem Student Cup 2015. Ta se odehraje 10. června ve sportovním areálu Pražačka na Praze 3 a to od 8:30 (slavnostní předání cen je zhruba ve 12:30).

Student Cup 2015 má zvýšit zájem o technické obory, uvádí Správa železniční dopravní cesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak projíždějící krajinou

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) připravila na tento den celodenní akci s názvem „Student Cup SŽDC“. Jde již o třetí ročník akce, jejímž cílem je zvýšit zájem studentů o technické studijní středoškolské obory a zároveň zábavnou formou představit drážní profese. Správce železnice se tak snaží najít budoucí zaměstnance právě do personálně problematických technických oborů. Student Cup SŽDC je proto zaměřen na studenty 7., 8. a 9. tříd základních škol, kteří se budou rozhodovat v nejbližších týdnech o svém budoucím povolání.

Akce je průlomová nejen z pohledu samotné SŽDC, ale i na poli českého školství a personalistiky. „Není zatím zcela běžné, aby se státní instituce této velikosti a významu takto široce představovala studentům technické studijní obory a aktivně jim tak nabízela spolupráci,“ uvedl ředitel personálního odboru Pavel Koucký.

Na studenty z desítek pražských škol, čekají kromě sportovních disciplín a vědomostních testů i zástupci středních škol s prezentací svých technických oborů nebo personalisté správce dráhy s představením železničních profesí. Ty pak doprovodí i figuranti v jednotlivých pracovních uniformách výpravčího, signalisty, operátora nebo hasiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…