Studenti na Pražském studentském summitu jsou odkazem 17. listopadu

18.11.2016 16:36

Jen dva dny po Mezinárodním dni studenstva a Dni boje za svobodu a demokracii, v sobotu 19. listopadu, se do Prahy sjede více než 300 studentů z celé České republiky. Na Pražském studentském summitu budou diskutovat o současném dění na domácím i mezinárodním poli, diplomacii či migraci.

Studenti na Pražském studentském summitu jsou odkazem 17. listopadu
Foto: amo.cz
Popisek: Pražský studentský summit

První přípravné setkání Pražského studentského summitu, organizovaného nevládní Asociací pro mezinárodní otázky (AMO), je věnováno úvodu do mezinárodních vztahů. Během dopolední části bude představen projekt ústy hlavní koordinátorky Evy Prudilové, studentky Právnické fakulty UK a bývalé účastnice. Ta vyzdvihuje zejména význam projektu v rámci neformálního vzdělávání:

„Pražský studentský summit se snaží dlouhodobě vzdělávat své účastníky paralelně se školní výukou. Ani po 20 letech neztrácí snaha o rozvoj a vzdělání účastníků svůj význam. Jsme moc rádi, že má projekt stále co nabídnout a že nám svou přízeň zachovávají naši partneři i hosté, kteří nám pomáhají s jeho vývojem,“ uvádí Prudilová.

XXII. ročník projektu svým projevem zahájí hlavní host dopoledního programu Daniel Koštoval, který je taktéž bývalým účastníkem Summitu. Dnes pracuje jako náměstek pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Ministerstva obrany ČR. Zbytek dopolední části se bude věnovat opět mezinárodním vztahům. Proběhne formou vzdělávacích seminářů s hosty z řad diplomatické a akademické sféry.

Studenti se kupříkladu budou moci dozvědět více o bilaterální spolupráci, kterou jim představí velvyslanec České republiky ve Vídni, J.E. Jan Sechter, či o práci diplomatky v Bruselu s bývalou velvyslankyní ČR při EU Milenou Vicenovou. Účastníci mají možnost s hosty diskutovat o svých názorech i demokratických hodnotách, a uvědomit si tak odkaz, který představuje 17. listopad.

Odpolední část programu patří simulaci jednání mezinárodních organizací. Studenti hájí a reprezentují názory svého státu v palčivých tématech, které hýbou světovým děním.

AMO je nevládní nezisková organizace založená v roce 1997 za účelem výzkumu a vzdělávání v oblasti mezinárodních vztahů. Není spjatá s žádnou politickou stranou ani ideologií. Svou činností podporuje aktivní přístup k zahraniční politice, poskytuje nestrannou analýzu mezinárodního dění a otevírá prostor k fundované diskusi. Projekt Pražský studentský summit je organizován vysokoškolským studenty, kteří jsou spolupracovníci AMO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…