Studenti odhalili ministra Vlastimila Válka

11.01.2022 16:58 | Tisková zpráva

Nahá pravda se dnes odpoledne ukázala u Poslanecké sněmovny v době zahájení její první letošní schůze. Na Malostranském náměstí se svlékly v mrazivém počasí do půl těla stovky studentů a dalších lidí z profesních skupin ohrožených povinným očkováním. Účastníci happeningu Odhalení ministra Válka svolaného studentskou iniciativou Změna Matrixu znovu vyzvali ministra k okamžitému zrušení vyhlášky o povinném očkování. Připomněli mu jeho rok starý výrok pronesený na půdě Sněmovny: „Kdyby bylo očkování povinné, budu první, který se tady připoutá od pasu nahoru nahý před tady tuto sněmovnu a nepustí sem ministra."

Studenti odhalili ministra Vlastimila Válka
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Očkování na hlavním nádraží v Praze, srpen 2021

„Císař je nahý, ukažme hezčí křivky než ty pana ministra Válka!“ prohlásila studentka Aneta Hlinčíková na pódiu a demonstrující se začali navzdory mrazivému počasí svlékat.

Studenti z iniciativy Změna Matrixu nedávno vyzvali dopisem ministra Vlastimila Válka, aby dostál svému veřejnému prohlášení pronesenému ve Sněmovně. Ministr studentům odpověděl: "Žádný slib, který by se týkal této vyhlášky, jsem nikdy v Poslanecké sněmovně nedal. Důvod je jednoduchý. Poslanecká sněmovna vyhlášky neprojednává. Zřejmě vám tedy někdo lhal.“

Pokud byl ministr Válek proti povinnému očkování před rokem, je absurdní, že je jako lékař prosazuje nyní ve světle aktuálních informací, které povinnost očkování prokazatelně a nezvratně staví na hlavu. Proto studenti stále doufají, že se ministr ke svému prohlášení postaví jako čestný muž. Jeho odpověď je šokovala zcela zjevnou snahou utéci od podstaty a vyhnout se pravdě formalistní vytáčkou, Proto se rozhodli mu jít příkladem na demonstraci za živnostníky a podnikatele, kterou na Malostranském náměstí pořádala Iniciativa Chcípl PES, a ukázat mu, jak se plní sliby.

Studenti jsou už delší dobu znechuceni nepravdivými výroky nejen ministra Válka, ale i ostatních vládních představitelů. studentů požadují, aby politici konečně mluvili pravdu a nemanipulovali veřejnost účelovými daty a falešnými tvrzeními. Svoboda a právo volby jednotlivce musí být vždy nad takzvaným "vyšším blahem", o kterém vládní představitelé často mluví, ale které se ve světle skutečnosti o nemoci covid-19 a očkování rozplývá jako mlha.

Iniciativa Změna Matrixu vznikla počátkem prosince, v době, kdy začal být na studenty vyvíjen na školách extrémní nátlak k očkování. Studenti se často setkávají se segregací. Neočkovaní se cítí jako osoby druhé kategorie, jsou pošlapávána jejich práva a osobní integrita. Děje se tak nejen na univerzitách, ale i na středních a základních školách. Situace zašla až tak daleko, že studenti mají dokonce oprávněnou obavu, že nebudou moci svobodně dostudovat.

Iniciativa Změna Matrixu také vytvořila vlastní deklaraci za rovné podmínky na školách a univerzitách (www.deklaracestudentu.cz), která zmobilizovala mnoho podobně smýšlejících žáků a studentů. Přidali se k výzvě a nyní společně pracují na projektech, jejichž cílem je poukázat na fakta o současné situaci, nežádoucích účincích očkování a dopadech onemocnění covid-19 na naše životy.

Viktorie Tomancová, studentka lékařské fakulty Masarykovy univerzity Brno, řekla:

„Nevidím smysl v povinném očkování zdravých studentů proti respiračnímu onemocnění covid-19 vakcínou, která nám nezajistí, že neonemocníme nebo že nebudeme virus přenášet. Pro drtivou většinu studentů a žáků neznamená covid-19 žádné zdravotní riziko, a proto zásadně nesouhlasíme s nátlakem na očkování, který je na nás na školách a univerzitách vyvíjen .“

MUDr. Vladislav Čížek, angiolog, předseda nemocniční etické komise a úvodní signatář Petice za zdraví, svobodu v medicíně i společnosti a za respektování ústavně zaručených práv a svobod, řekl: 

„Nutit mladé lidi k očkování vakcínou vytvořenou na kmen, který již tady není, a zároveň neúčinnou na novou variantu zvanou omikron, je z lékařského hlediska naprosto nesmyslné, z etického hlediska nepřijatelné. Podmiňovat dokončení studia, absolvování povinných praxí a připuštění k maturitě či státním závěrečným zkouškám nutností podstoupit očkování nedotestovanou vakcínou je totalitní praktika, která se neslučuje se základním postulátem medicíny. Jako profesor medicíny přece musíte pane ministře Válku ctít bazální princip lékařů - primum non nocere.“

Student medicíny Jan Dacho z lékařské fakulty Masarykovy univerzity Brno řekl:

„Pane ministře, mRNA vakcína není pilulka vitamínu C nebo D. Ponesete za nás riziko možných nežádoucích účinků, které jistě víte, že existují? Jejich riziko výrazně převažuje nad pochybným zdravotním benefitem. Společenský benefit jít si zasportovat, do kina nebo se najíst v restauraci je sice lákavým úplatkem, ale vyšší princip akademických a lidskoprávních svobod je pro nás důležitější. Měl by být i pro Vás. Něco jste slíbil, tak to dodržte. Bude se Vám lépe dívat do očí Vašich dětí a vnuků.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 121 017

10:04 ČEZ číslo týdne: 121 017

121 017 zákazníků po celé ČR má rychlý internet od ČEZ.