Studenti řadí Ministerstvo financí mezi TOP 10 nejžádanějších zaměstnavatelů

25.07.2016 19:08

Stále více studentů vysokých škol by mezi zaměstnavateli dalo přednost Ministerstvu financí. Největší atraktivitě se Ministerstvo financí těší především mezi mladými ekonomy a právníky. Vyplývá to z průzkumu společností Universum a Student Media provedeného mezi 14 462 studenty z více než 63 univerzit a vysokých škol v České republice.

Studenti řadí Ministerstvo financí mezi TOP 10 nejžádanějších zaměstnavatelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Studenti ekonomie řadí Ministerstvo financí mezi desítku nejatraktivnějších zaměstnavatelů. Vysoko si však stojí i u studentů práva, kteří jej mezi nejpreferovanějšími zaměstnavateli umístili na 12. pozici. Podle autorů průzkumu si studenti spojují práci ve státní správě hlavně s dobrými referencemi pro budoucí kariéru a se stabilitou. Státní instituce nabízejí jistotu, stabilitu a možnost sladění osobního a pracovního života, proto se pro současnou mladou generaci stávají zajímavou alternativou vůči soukromým firmám.

Výsledky průzkumu přivítal státní tajemník ministerstva financí Jan Sixta. „Rostoucí zájem mladých lidí o zaměstnání na Ministerstvu financí nás velmi těší. Byli bychom rádi, kdyby tento trend dále pokračoval a třeba i zesiloval. Šikovní absolventi u nás mají dveře otevřené,“ prohlásil Sixta. Zájemci o zaměstnání na Ministerstvu financí nejen z řad čerstvým absolventů si mohou prohlédnout seznam aktuálně volných pozic.

Nejžádanější zaměstnavatelé 2016

  1. Google
  2. Česká národní banka
  3. Škoda Auto
  4. L'Oréal Group
  5. Český aeroholding
  6. Česká televize
  7. Ministerstvo zahraničních věcí
  8. Red Bull
  9. Microsoft
  10. Ministerstvo financí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…