Studenti z Příbramské GymTV natočili nejlepší reportáž a vyhráli pozvání do Zpráviček České televize

15.05.2017 17:38

Již pošesté se na Kavčích horách za účasti sedmdesáti žáků základních a středních škol z celé republiky konal celodenní seminář Televize v televizi. Tentokrát se spolu s profesionály z České televize zaměřili na propojení zpravodajství a sociálních sítí.

Studenti z Příbramské GymTV natočili nejlepší reportáž a vyhráli pozvání do Zpráviček České televize
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

"Studenti ocenili možnost podívat se do Studia 6 a jeho režie, moderního pracoviště v budově zpravodajství na Kavčích horách. Setkání s pracovníky, režisérem, kameramanem a zvukařem, bylo samozřejmě přínosné, ale všichni tři se představili i jako výborní baviči," popisuje Josef Fryš z GymTV Příbram.

Letošním tématem setkání školních televizí, které přijely do České televize z Příbrami, Chomutova, Jilemnice, Zlína, Liberce, Rumburku či Borohrádku, bylo „Nová média jako součást televize 21. století.“ Účastníci mohli při besedách diskutovat s Markem Wollnerem na téma fake news, s ředitelkou marketingu Denisou Kollárovou o roli nových médií v dnešním světě či s moderátory zpravodajství Jakubem Železným a Zuzanou Tvarůžkovou. Ti také hodnotili studentské reportáže.. Příbramská GymTv a studenti ze ZŠ v Borohrádku zvítězili v hodnocení reportáží na téma sociální sítě a kvalita informací. Cenou jim pak bylo pozvání do pořadu Zprávičky na ČT :D.

Česká televize je rovněž patronem dvoudenní akce pro školní štáby s názvem Jak se dělá televize s Českou televizí na Gymnázium Příbram. Hlavním přínosem akce je zlepšení samotných studentských televizí, které se stále častěji snaží svými reportážemi zapojit do Zpráviček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…