Studenti zažili jeden den s hejtmanem. Na jednáních i v kostele

19.04.2016 17:51

Jeden den hejtmanem se pomyslně stal Robert Kerndl z brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše, který se svým týmem poradců trávil pracovní den s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem.

Studenti zažili jeden den s hejtmanem. Na jednáních i v kostele
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

A program je čekal v úterý 19. dubna 2016 skutečně pestrý. Dopoledne trávili studenti s hejtmanem Michalem Haškem ve Strážnici. „Nechtěl jsem, aby studenti zažili den jen na úřadu mezi schůzkami a papíry. Proto jsme vyrazili do Strážnice, kde se podívali do našich středních škol, čekala je módní přehlídka tamního oděvního oboru. Zavítali jsme i mezi dobrovolné hasiče nebo sportovce,“ vyjmenoval hejtman s tím, že program pokračoval v Brně, kde vyvrcholila rekonstrukce kostela svatého Jakuba. Hejtmana Michala Haška i možná budoucího hejtmana Roberta Kerndla také doprovázel tým poradců Šimon Andresek, Jan Oujezdský a Roman Solař.  Tento tým skončil v soutěži Jeden den hejtmanem na třetím místě.

„Je to skvělá zkušenost a moc si cením toho, že pan hejtman kývl, aby se taková soutěž uskutečnila. Program byl hodně dynamický a nabitý a čas mi utíkal úplně jinak, protože aktivit a lidí kolem bylo hodně. Jestli se budu do budoucna věnovat politice, to nevím, je to hodně náročné, mohl jsem si to vyzkoušet. A jsem rád, že mě ještě čekají roky studií, takže uvidíme, kam budou směřovat moje kroky,“ byl s celodenním programem spokojený Robert Kerndl. Hejtman Hašek všem čtyřem studentům také popřál hodně úspěchů při nadcházející maturitní zkoušce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…