Studie porovná náklady na veřejnou silniční a železniční dopravu

13.08.2015 17:33

Pardubický kraj hodlá porovnat náklady veřejné silniční a železniční dopravy na svém území. Studii na toto téma vypracuje Univerzita Pardubice, která zvítězila ve veřejné zakázce. Analýza vyjde na 1,028 milionu korun. Výsledek by měl být znám do konce tohoto roku.

Studie porovná náklady na veřejnou silniční a železniční dopravu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Podobné studie zatím neexistují. Chceme veřejnosti v budoucnu předložit přesnou analýzu, kolik skutečně autobusová doprava stojí. U vlaků je to už dáno tím, že veškeré externí náklady jsou zahrnuty v nákladech Českých drah. U autobusové dopravy i u kamionů to tak dodnes není," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek. „Silniční dopravce například nehradí šetření nehod, dopravní značení, vybudování a údržbu zastávek, náklady spojené s udržováním dopravní infrastruktury,“ vysvětlil Jaromír Dušek.

Vlastní studie bude obsahovat definování finančních prostředků za rok 2014, kterými Pardubický kraj zajišťuje silniční dopravní obslužnost, kvantifikaci těchto finančních prostředků, výpočet nákladů na jeden autobusový kilometr pro zajištění dopravní obslužnosti silniční dopravou a porovnání skutečné finanční zátěže kraje na zajištění dopravní obsluhy železniční a silniční dopravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…