Studijní fond Ivo Valenty odstartoval další kolo!

12.07.2017 10:19

Studenti celého Zlínského kraje mohou opět snadněji realizovat své studijní pobyty a stáže v zahraničí. Studijní fond senátora Ivo Valenty totiž otevřel své další kolo a již v těchto dnech přijímá nové žádosti. Finanční prostředky tak mohou získat zájemci z řad středoškoláků, studentů vyšších odborných škol i vysokoškoláků.

Studijní fond Ivo Valenty odstartoval další kolo!
Foto: archiv
Popisek: Studijní fond Ivo Valenty

„Jsem rád, že tentokrát budeme moci uspokojit ještě větší množství studentů, než tomu u bylo v minulosti. Ve fondu se totiž kromě prostředků, které získávám za výkon senátorského mandátu, shromažďují také peníze, které pobírám za funkci zastupitele Zlínského kraje. Nově se v něm navíc kumuluje také senátní plat pana docenta Františka Čuby, což nám umožní ještě lépe plnit sny mnoha mladých lidí,“ uvedl Ivo Valenta s tím, že v letošním roce tak fond může mezi studenty rozdělit přibližně jeden milion korun. Veškeré tyto prostředky podpoří talentovanou mládež regionu.

„Velmi oceňuji zpětnou vazbu, kterou mi studenti ze svých zahraničních pobytů posílají. Jejich dopisy, plné příběhů a zážitků, včetně fotografií, mne jen utvrzují v tom, že zřízení fondu bylo správným krokem. Mnoho z nich by si totiž jinak své pobyty na prestižních světových univerzitách nemohlo dovolit. Přitom právě zahraniční zkušenosti jsou podle mého názoru pro mladé lidi velmi důležité,“ dodává senátor.

Mezi univerzitami, na nichž studenti získávají znalosti, jsou například známý americký Harvard, University of Warwick v Anglii, špičková francouzská univerzita na politické vědy Institut d'etudes politiques de Paris, University of Calgary v Kanadě a další.

Cílem Studijního fondu je nejen umožnit studentům získat zahraniční zkušenosti a jazykové znalosti, ale především odbornost, kterou by následně mohli zúročit v našem regionu. O jeho prostředky se v letošním roce mohou ucházet nejen studenti středních a vysokých škol, ale také studenti vyšších odborných škol celého Zlínského kraje.

„Co je klíčové - podpořeni budou všichni studenti, kteří splní stanovené podmínky. Jednotlivé, relevantní žádosti, bude samozřejmě i tentokrát posuzovat komise, zřízená s profesorů a studentů,“ dodal Ivo Valenta.

Konkrétně se nové kolo Studijního fondu vztahuje na pobyty a stáže, které byly zahájeny po 1.6.2017, případně teprve budou realizovány. Uzávěrka přihlášek je 12. 9. 2017, přibližně o měsíc později pak budou výsledky oznámeny žadatelům.

Podrobné informace, včetně formulářů žádostí, jsou k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…