Studijní fond podpoří talentované studenty ze Slovácka

05.03.2015 14:05

Senátorský plat Ivo Valenty pomůže studentům středních a vysokých škol na Slovácku financovat jejich studijní pobyty v zahraničí. Slovácký senátor tak plní další ze svých volebních slibů, kdy deklaroval, že celý svůj plat věnuje na podporu mladých talentovaných studentů z regionu. V těchto dnech proto spustil speciální „Studijní fond“, který bude spravovat Nadace SYNOT a na kterém se již od října minulého roku kumulují všechny peníze, které Ivo Valenta pobírá za výkon senátorského mandátu.

Studijní fond podpoří talentované studenty ze Slovácka
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

„Do politiky jsem nevstoupil proto, abych na ni vydělával, ale proto, abych pomohl Slovácku. Jsem přesvědčen o tom, že mladí studenti místních středních a vysokých škol, kteří nesedí se založenýma rukama v klíně a chtějí vstoupit do profesního života vybaveni třeba zkušenostmi, které nasbírají v zahraničí, si tuto podporu zaslouží především. A protože jsem se spoustou studentů mluvil nejen během volební kampaně, ale dodnes si s mnohými dopisuji třeba na facebooku, vím, jak je často velmi těžké našetřit peníze, které studenti potřebují pro financování svých zahraničních studijních pobytů. Proto jsem se rozhodl, že svůj senátorský plat použiji právě tímto směrem,“ vysvětlil důvody vzniku Studijního fondu senátor Ivo Valenta.

Ve spolupráci s lidmi, kteří dlouhodobě působí ve školství, proto senátor Ivo Valenta připravil pilotní model fungování Studijního fondu, jehož prostřednictvím si mohou studenti středních a vysokých škol Slovácka požádat o příspěvek na krátkodobé studijní pobyty. Výše dotace se přitom bude odvíjet od předložené kalkulace nákladů a může u středoškoláků dosáhnout až 50 tisíc korun, u vysokoškoláků až 100 tisíc korun.

Výzvy k podání žádostí o příspěvek ze Studijního fondu budou přitom vyhlašovány dvakrát ročně. První kolo bylo vyhlášeno právě v těchto dnech a na podání žádostí mají studenti čas až do 17. dubna 2015.  Aby mohli být úspěšní, musí vyplnit jednoduchý formulář, který je k dispozici na www.ivalenta.cz, kde zájemci najdou také veškeré podrobnosti, které se týkají Studijního fondu. Vyhlášená výzva se týká jak studentů středních, tak i vysokých škol.

„Za podstatné také považuji, že o konkrétních žádostech nebudu rozhodovat já nebo správní rada Nadace SYNOT, která fond spravuje. Pro tento účel bude sestavena výběrová komise, ve které zasednou také sami studenti místních středních a vysokých škol,“ dodal Ivo Valenta s tím, že odborným garantem bude dlouholetý děkan, prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc., který vedl několik fakult v Olomouci i Uherském Hradišti.

Pokud budou mít studenti jakékoliv dotazy, mohou se kdykoliv obracet na regionální senátorskou kancelář Ivo Valenty, a to buď osobně (Pasáž Slunce, Masarykovo nám. 155, Uherské Hradiště), telefonicky na číslo 737 277 102 nebo e-mailem kancelar.slovacko@ivalenta.cz.

Protože je rozpočet Studijního fondu limitován platem senátora, rozhodl se Ivo Valenta, že v případě velkého zájmu a kvalitních žádostí navýší rozpočet fondu dalšími financemi, které budou poskytnuty z Nadace SYNOT, příp. dalších partnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…