Studium na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT má smysl

27.01.2021 10:54

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v pátek dne 29. ledna zve všechny zájemce o studium na on-line Den otevřených dveří, ve kterém představí možnosti studia na fakultě, podrobnosti k přijímacímu řízení a mnoho dalšího. V živých chatech se budou moci návštěvníci ptát studentů i pedagogů na vše, co je o studiu zajímá.

Studium na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT má smysl
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Pro on-line Den otevřených dveří vznikla speciální webová stránka ZDE, na které mají zájemci všechny informace přehledně k dispozici. On-line Den otevřených dveří začíná v pátek 29. ledna ve 13 hodin živě, zájemci jej budou moci sledovat také na Facebooku a YouTube, provázet jím bude student fakulty Bc. Marek Tošovský.

Program zahájí děkan fakulty prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., MBA a proděkan pro studium a pedagogickou činnost doc. Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D., který uchazeče seznámí se základními informacemi o studiu a přijímacím řízení a který bude k dispozici k následným dotazům na chatu.

O půl hodiny později odvysíláme příběh o unikátním vývoji nouzového plicního ventilátoru CoroVent. Na jeho vývoji se podíleli také student fakulty Bc. Šimon Walzel, budoucí biomedicínský inženýr, a MUDr. Lenka Horáková, kteří budou připraveni v chatu odpovídat zájemcům na jejich dotazy.

Následovat budou krátká videa s představením jednotlivých studijních programů. Ke každému programu budou poté spuštěny samostatné chaty, ve kterých budou na dotazy odpovídat studenti a pedagogové těchto programů

Proděkan pro pedagogiku, doc. Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D. upřesňuje: "Pevně věříme, že ačkoli se se zájemci o studium nemůžeme setkat v prostorách fakulty, náš on-line Den otevřených dveří jim fakultu virtuálně přiblíží, zodpoví všechny jejich otázky, a to vše jim pomůže při rozhodování o jejich budoucím studiu." Více o akci, studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT naleznete na stránkách ZDE.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena v roce 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době je počet studentů, kteří na ní studují v bakalářském, magisterském i doktorském studiu cca 1500. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 18 500 studentů. Pro akademický rok 2019/20 nabízí ČVUT svým studentům 170 akreditovaných studijních programů a z toho 53 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1620 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 498. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural“ je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems“ je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…