Studium v Kurzu vyšších důstojníků na Univerzitě obrany završilo přes 130 absolventů

01.07.2017 15:44

V historických prostorách brněnské Nové radnice bylo ve čtvrtek 29. června dopoledne vyřazeno více než třináct desítek absolventů Kurzu vyšších důstojníků, kteří úspěšně zakončili několikaměsíční studium, jehož garantem je Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany v Brně. Spolu s jejími představiteli se slavnostního ceremoniálu zúčastnil i poradce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor Jiří Verner a ředitel Agentury personalistiky AČR plukovník Vratislav Beran.

Studium v Kurzu vyšších důstojníků na Univerzitě obrany završilo přes 130 absolventů
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Na úvod slavnostního vyřazení připomněl rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl, že počet letošních absolventů je nejvyšší za posledních několik let. Je to jedním z důsledků a viditelných projevů nového systému řízení kariér vojenského personálu, který se v rezortu Ministerstva obrany a Armády České republiky postupně implementuje (v lednu 2017 jeden prezenční kurz absolvovalo 25 důstojníků a v červnu 2017 jeden prezenční a dva kombinované kurzy už 133 důstojníků).

„Důležitým rysem tohoto systému je úzká provázanost hodnocení práce na zastávaném služebním místě a dosažené vojenské hodnosti s příslušnou úrovní kariérového vzdělání jako předpokladu a východiska pro další postup a perspektivu v kariéře vojáka z povolání,“ uvedl generál Přikryl.

Poté už absolventi v jednotlivých skupinách přebírali z rukou rektora-velitele Univerzity obrany Bohuslava Přikryla doklad o úspěšném absolvování studia. Bezprostředně poté přijímali gratulace generálmajora Jiřího Vernera a ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií generálporučíka ve výslužbě Jaroslava Kolkuse.

Nejlepší absolventi byli oceněni

V druhé části ceremoniálu převzali za dosahování výborných studijních výsledků a aktivní přístup k plnění povinností v průběhu celého studia v kariérových kurzech věcný dar náčelníka Generálního štábu AČR major Josef Daňhel, major Tomáš Krampl a kapitánka Ivana Otřísalová. Ceny nejlepším studentům na návrh ředitele Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií udělil i rektor-velitel UO. Jejich příjemci se stali major František Tomov, kapitán Marek Koutný a kapitán Vít Krchňavý.

„Ke každému řešení vede několik cest a já věřím, že dokážete vždycky identifikovat tu správnou,“ oslovil generálmajor Jiří Verner v závěrečném vystoupení čerstvé absolventy Kurzu vyšších důstojníků a přidal jim několik praktických manažerských rad, které vyplývají z jeho působení v rámci Armády České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…