Šumava bude více sloužit tělesně postiženým

20.08.2013 17:18

Ředitel Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Jiří Mánek a předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása zde podepíší průlomové memorandum o vzájemné spolupráci. Díky této spolupráci se Šumava ještě více otevře osobám se zdravotním postižením. O konkrétních projektech a akcích, které Správa šumavského parku pro osoby se zdravotním postižením připraví, budeme novináře informovat přímo na tiskové konferenci, která bude následovat po podpisu memoranda.

Šumava bude více sloužit tělesně postiženým
Foto: red
Popisek: Bývalý ředitel Správy NP a CHKO Šumava Jiří Mánek

„Správa šumavského národního parku se chce zařadit mezi organizace, které si uvědomují zvýšenou odpovědnost za odstraňování bariér bránících občanům se zdravotním postižením v plnohodnotném využití okolního prostředí a přírody,“ uvádí Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava, který se tomuto tématu věnuje již od roku 2008 a sám v minulosti pro Ministerstvo životního prostředí ČR sepsal studii, která se týkala možností a vylepšení podmínek pro zdravotně postižené ve všech čtyřech národních parcích ČR na podkladě zkušeností z mnoha národích parků světa.

Informační středisko ve Svinné Ladě je nově zrekonstruované informační středisko s bezbariérovým vstupem. Jehož součástí jsou texty pro nevidomé v Braillově písmu, hmatový model rosnatky okrouhlolisté. Z informačního střediska vede bezbariérová trasa na nedalekou Chalupskou slať.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…