Superzáchranáři v provozu pražské záchranky

07.10.2016 14:17

V uplynulém týdnu spustila Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy pilotní program začlenění zdravotnických záchranářů pro urgentní medicínu do provozu.

Superzáchranáři v provozu pražské záchranky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Pražská záchranka se tak stává první zdravotnickou záchrannou službou v České republice, která vytvořila koncepci a využila dostatečného počtu specialistů z vlastních řad, pro pokrytí nepřetržitého provozu výjezdové základny v Praze 6.

Realizaci tohoto unikátního projektu předcházela důkladná příprava, která spočívala v aktualizaci metodických pokynů, interních směrnic a doplnění výbavy standardního sanitního vozu o léky a specializované pomůcky, které umožňují využít rozšířené kompetence těchto specialistů.

Odbornost a zkušenosti atestovaných „superzáchranářů“ podstatně přispějí ke zlepšení úrovně poskytovaných služeb, tedy záchraně života a zdraví obyvatel i metropole. Zároveň se tím překlene období nedostatku lékařů, kteří chybí nejen v Praze, ale i na většině zdravotnických záchranných služeb v celé republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…