Speciál ZUBR Maxxim se vyrábí v limitovaném množství, proto se těm, kdo dávají přednost točenému pivu, vyplatí neotálet s ochutnávkou přímo na vybraných výčepech. I letos se pivní fajnšmekři mohou těšit na dvě varianty tohoto slavnostního piva, a to nejen standardní filtrované pivo, ale i současně jeho nefiltrovanou variantu, charakteristickou mírným zákalem a plnou silnou chutí.
ZUBR Maxxim se připravuje klasickým způsobem za použití kvalitních českých surovin a pivovarských kvasnic. Při jeho výrobě se vychází ze staré receptury, díky které vyniká toto originální pivo typickým aroma, sytější barvou a vyšší hořkostí. „S jeho výrobou jsme začali již v létě, neboť proces zrání trvá celých 90 dní a my jsme chtěli ZUBR Maxxim nabídnout zákazníkům již na počátku adventu,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.
Sériová výroba tohoto originálního speciálu se zatím neplánuje, záměrem je naopak zachovat jeho exkluzivitu a nabízet ho pouze ke speciálním příležitostem. Letos, kromě Vánoc, to bylo ještě v červnu při hudebním festivalu Zubrfest 2013.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je součástí holdingu PMS, společně s pivovary Holba a Litovel. V letošním roce značka ZUBR Gold získala ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z loňského roku.
autor: Tisková zpráva