Svaz měst a obcí ČR: Návrh zákona o odpadech vykazuje řadu nedostatků

12.03.2016 22:01

Svaz měst a obcí ČR seznamuje s připomínkami, které se týkají návrhu zákona o odpadech. Dle jeho názoru vykazuje tento právní předpis řadu nedostatků, případně i rozporů s vládou schváleným věcným záměrem zákona v květnu 2015. Proto s ním nelze souhlasit.

Svaz měst a obcí ČR: Návrh zákona o odpadech vykazuje řadu nedostatků
Foto: smocr.cz
Popisek: Svaz měst a obcí ČR - logo

Dle názoru Svazu měst a obcí ČR vykazuje návrh zákona o odpadech řadu nedostatků a případně i rozporů s vládou schváleným věcným záměrem zákona v květnu 2015. V řadě oblastí nereflektuje dlouhodobé požadavky na úpravu oblasti nakládání s odpady hlavních stakeholderů v odpadovém hospodářství, zejména pak obcí a krajů ČR. V řadě oblastí je navržená úprava zmatečná, v některých částech si zákon protiřečí, používá nedefinované pojmy a zvyšuje administrativu původcům i úřadům veřejné správy. Návrh zákona nenaplňuje představy územně samosprávných celků postupy zjednodušovat a urychlovat, je bagatelizována záležitost finančního zatížení obcí i občanů, postrádáme zejména kvalitní analýzu finančních dopadů na ÚSC.

Předložený návrh zcela opomíjí většinu připomínek, které Svaz předložil k věcnému záměru zákona o odpadech.

Svaz nesouhlasí s předloženým návrhem, který je nutné výrazně přepracovat. Se všemi předloženými připomínkami se můžete seznámit i vy, a to v dokumentu níže. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…