Svaz měst a obcí ČR si váží účasti členů vlády na XIV. sněmu

29.05.2015 16:05

Svaz měst a obcí ČR si váží účasti členů vlády na XIV. sněmu a distancuje se od zveřejnění zvukového záznamu.

Svaz měst a obcí ČR si váží účasti členů vlády na XIV. sněmu
Foto: red
Popisek: Svaz měst a obcí ČR

Svaz měst a obcí ČR je velice rád, že během XIV. sněmu, který se uskutečnil 21. a 22. května 2015 v Olomouci, došlo k otevřené diskuzi mezi členy vlády a starosty. Je totiž naprosto zásadní pro zajištění zpětné vazby a vzájemnou informovanost. Zvukový záznam XIV. sněmu vznikl pouze pro interní potřeby Svazu a jeho členů. Ze strany Svazu nebyl poskytnut žádným médiím.  

Nejvyšší orgán Svazu sněm se koná jednou za dva roky. Z aktuálních problémů samospráv se letos diskutovalo především o evropských dotacích, financování měst a obcí včetně příspěvku na výkon státní správy, udržení pobočkové sítě České pošty, neustále se měnící legislativě, chystané koncepci sociálního bydlení, novele zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu, řešení odpadů včetně výkupu kovů, regionálním školství, připravované nové úpravě veřejných zakázek či regulaci hazardu.

Svaz měst a obcí ČR si velice váží účasti všech hostů: členů vlády, představitelů samospráv, ředitelů státních i soukromých organizací, poslanců, senátorů aj.  

O Svazu měst a obcí ČR:

Svaz měst a obcí České republiky je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací. Členy Svazu jsou obce a města. Svaz měst a obcí ČR je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci. Podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. Svaz sdružuje více než 2 600 měst a obcí a svými členy tak čítá více než 8 milionů obyvatel České republiky. Více na www.smocr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…