Svaz pacientů ČR: Ukončení IZIPu plně podporujeme

26.06.2012 9:10

Stanovisko Svazu pacientů ČR k elekronizaci zdravotnictví.

Svaz pacientů ČR: Ukončení IZIPu plně podporujeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Olejár, prezident Svazu pacientů ČR

Republiková rada, jako nejvyšší orgán Svazu pacientů ČR, podporuje ukončení projektu elektronických zdravotních knížek (EZK) společnosti IZIP, a.s., neboť centralizované ukládání zdravotní dokumentace pacientů se za dobu své dlouhé a nákladné existence ukázalo jako chybně zvolená cesta.

Rep. rada současně varuje před unáhleným nahrazením systému IZIP celonárodním systémem sdílení pacientských dat, k jehož oficiálnímu zahájení došlo dne 19.6. na semináři MZ ČR a stejně jako Sdružení ambulantních specialistů žádá, aby se přípravy funkčního systému eHealth, jakož i jeho jednotlivých částí, mohli účastnit zástupci Svazu pacientů ČR, jako organizace s největším počtem registrovaných členů a příznivců.

Zdravotní dokumentace patří tomu lékaři - zdravotnickému zařízení, které ji vytvořilo a k jejímu užití jiným lékařem může vzhledem k citlivým informacím dojít pouze s výslovným souhlasem pacienta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

7:14 DPP mění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích, vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

Na traťových kolejích vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka bude Dopravní podnik hl. …