Svaz průmyslu a Česká hlava podepsaly memorandum o spolupráci

30.01.2016 13:03

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) podepsal 29. ledna 2016 se společností Česká hlava Memorandum o spolupráci. Dokument podepsala generální ředitelka Dagmar Kuchtová jednatel společnosti Česká hlava Václav Marek.

Svaz průmyslu a Česká hlava podepsaly memorandum o spolupráci
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Projekt Česká hlava organizuje každoročně vědecko-průmyslové fórum, které slouží k setkávání a diskusi mezi zástupci státu, vědecké komunity a průmyslu, uděluje ceny Česká hlava pro vědce a oceňuje středoškolské výzkumníky pod značkou České hlavičky. Organizuje i soutěž Machři roku  na podporu prestiže odborného školství. „Považuje spolupráci za velmi přínosnou, vidíme v ní určitou kontinuitu a rozvíjení naší loňské kampaně Roku průmyslu a technického vzdělávání. Výzkum a technické školství a její úspěšní zástupci si zaslouží výraznou podporu. V té chceme sehrát aktivní roli,“ uvedla při podpisu Dagmar Kuchtová.

„Od spolupráce si slibujeme výraznější podporu příběhů úspěšných a inovativních firem, vědců, mladých talentů a učňů. Máme zájem na širší diskusi a na podpoře vazeb mezi aplikační sférou, akademiky a politiky a na podpoře odborného školství. Společně se Svazem průmyslu a dopravy můžeme odvést hodně práce,“ uvedl Václav Marek.

SP ČR dlouhodobě spatřuje ve výzkumu, vývoji a inovacích základní pilíř konkurenceschopnosti ČR. Jednou z nejvýznamnějších soutěží na tomto poli představuje ocenění Česká hlava. Stejnojmenná společnost se zaměřuje i na oceňování mladých vědeckých talentů a učňů. Tato popularizace výzkumu a technického školství je doplněna o podporu spolupráce firem a výzkumných organizací. Vzhledem k zaměření svých činností a shodě zájmů se obě strany dohodly na potřebě určit pravidla pro vzájemnou spolupráci v oblasti podpory výzkumu, vývoje a inovací rámcově obsažená v Memorandu.

Předmětem spolupráce bude právě partnerství při soutěžích Česká hlava a České hlavičky. SP ČR uděluje záštitu nad oběma soutěžemi a bude mít svého zástupce viceprezidenta Zbyňka Frolíka v porotě, která bude rozhodovat o kategorii Industrie. Další oblastí spolupráce bude podpora transferu výsledků výzkumu a vývoje do podnikatelského sektoru, kde chtějí obě strany napomáhat utvoření fungujícího a pevného propojení mezi výzkumem a vývojem a podniky. Signatáři se rovněž dohodli na výměně zkušeností a poznatků, podpoře a rozvoji vzdělávání a kvalifikace a organizování společných akcí a na medializaci za účelem zvýšení informovanosti o výsledcích výzkumu, vývoje a inovací a českého školství.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…