Svaz průmyslu a dopravy: Pro poctivý byznys v ČR je elektronická evidence tržeb přínosem

10.02.2016 16:55

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) oceňuje schválení elektronické evidence tržeb (EET) v Poslanecké sněmovně ČR. Podle tohoto nejvýznamnějšího zaměstnavatelského svazu v České republice jde o klíčovou změnu v daňové oblasti, která má narovnat podnikatelské prostředí a zvýšit příjmy veřejného rozpočtu v rámci boje proti daňovým únikům.

Svaz průmyslu a dopravy: Pro poctivý byznys v ČR je elektronická evidence tržeb přínosem
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

„Elektronická evidence tržeb je přínosem pro narovnání podnikatelského prostředí a pro poctivé podnikatele. Daně mají platit všichni,“ uvedl v reakci na schválení EET prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

SP ČR dlouhodobě vyjadřoval podporu tomuto záměru. Požadoval však od vlády, aby zároveň při přípravě EET respektovala základní parametry, jako jsou jednoduchost, jednoznačnost a srozumitelnost, zajištění spolehlivého a bezpečného technického řešení, dostatečná osvěta a čas na přípravu včetně realizace slíbeného zkušebního režimu před nabytím účinnosti zákona.

Podnikatelé i stát ponesou při zavádění EET určité náklady, ty by však měly být vyváženy přínosy v podobě MF ČR přislíbeného daňového inkasa 10 až 12 miliard korun. SP ČR bude přínosy i zátěž pro zaměstnavatele a podnikatele sledovat a vyhodnocovat.

Praktické informace v podobě otázek a odpovědí leza najít na webové stránce SP ČR: http://www.spcr.cz/images/eet1.pdf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…