Svaz průmyslu a komora vyzývají vládu a ERÚ: Dokončete proces k vypsání chybějící podpory pro rok 2016

14.12.2015 14:25

Hospodářská komora České republiky a Svaz průmyslu a dopravy České republiky pozorně a s napětím sledují postup všech zúčastněných institucí v kauze dosud nevypsané podpory na rok 2016 pro podporované zdroje elektřiny a tepla. Pozitivně oceňujeme kroky Ministerstva průmyslu a obchodu z posledních dnů, které 11. prosince předložilo do meziresortního připomínkového řízení návrh Nařízení vlády o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie (dále jen „Nařízení“) s cílem zajistit včasné vypsání legitimně očekávané podpory v Cenovém rozhodnutí ERÚ pro rok 2016.

Svaz průmyslu a komora vyzývají vládu a ERÚ: Dokončete proces k vypsání chybějící podpory pro rok 2016
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Nyní vyzýváme vládu, aby Nařízení v předložené podobě schválila co nejdříve tak, aby ERÚ mohl chybějící podporu vypsat ještě do konce letošního roku. Současně důrazně apelujeme na ERÚ, aby po schválení Nařízení vládou neprodleně reagoval a chybějící podporu pro rok 2016 vypsal tak, aby příslušné cenové rozhodnutí bylo vydáno v cenovém věstníku ještě do konce letošního roku.

Jedině tak můžeme ve zbývajícím čase předejít značným škodám a dalším negativním dopadům potenciálně spojeným s nevypsáním podpory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…