Svaz průmyslu podporuje aktivity Roku řemesel

22.01.2016 13:29

Rok průmyslu a technického vzdělávání, který v loňském roce uskutečnil Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), má své následovníky v podobě Roku řemesel 2016. Dnes ho představila členská Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) na Výstavišti PVA EXPO Letňany. Rok řemesel má za cíl zvýšení prestiže řemesel a jejich přiblížení mladé generaci a zvýšení jejich zájmu. Ještě před deseti lety ukončilo studium oborů zaměřených na řemesla 24 tisíc mladých lidí, zatímco nyní je to pouze 10 tisíc.

Svaz průmyslu podporuje aktivity Roku řemesel
Foto: AMSP ČR
Popisek: logo AMSP ČR

Asociace dnes také spustila portál Mistři řemesel (www.mistriremesel.cz), který představí jednotlivá řemeslná odvětví a cechy a zároveň nabízí ověřené řemeslníky – členy cechů podle profesní způsobilosti.

Slavnostní zahájení Roku řemesel se zúčastnil i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, který ve své úvodní řeči připomněl návaznost na Rok průmyslu a technického vzdělávání. „Jsem rád, že tato akce navazuje na loňský Rok průmyslu a technického vzdělávání, jehož garantem byl Svaz průmyslu a dopravy ČR. Jsem také rád, že Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR přebírá štafetu od Svazu průmyslu a dopravy a letošní rok bude Rokem řemesel. Chtěl bych popřát Asociaci, aby to byl stejně úspěšný rok jako byl Rok průmyslu a technického vzdělávání.“ O návaznosti na Rok průmyslu hovořil i náměstek ministryně školství Ivo Krýsa a dodává: „Spolupráce se zaměstnavatelským sektorem je naprosto klíčová.“

Pomyslnou štafetu při zahájení Roku řemesel předal předsedovi představenstva AMSP ČR Karlu Havlíčkovi člen představenstva SP ČR Petr Jonák. „Jsme velice rádi, že jsme inspirovali další a že vzniklo několik dalších iniciativ. Já osobně pokládám Rok řemesel za nejvýznamnější z nich. Kvalifikovaní řemeslníci mají velkou budoucnost a jsem přesvědčený, že nastupující čtvrtá průmyslová revoluce a digitalizace bude pro ně spíš příležitostí než hrozbou,“ uvedl a popřál Roku řemesel hodně štěstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…