Světlý ležák Czechvar z Budějovického Budvaru získal zlatou medaili v USA

16.05.2016 14:54

Světlý ležák z pivovaru Budějovický Budvar získal další zlatou medaili v mezinárodní soutěži. Do letošního, již 16. ročníku „Los Angeles International Beer Competition“, bylo přihlášeno 1000 vzorků piva v 97 kategoriích.

Světlý ležák Czechvar z Budějovického Budvaru získal zlatou medaili v USA
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Ve specializovaných porotách zasedlo více než 100 certifikovaných degustátorů, sládků a manažerů z amerického pivovarského průmyslu. Světlý ležák z Budějovického Budvaru, který se do USA a některých dalších zemí převážně na americkém kontinentu vyváží pod značkou CZECHVAR, vyhrál kategorii č. 29 – Bohemian-Style Pilsner. Kompletní výsledky najdete ZDE.

„Je to již třetí medaile, kterou získala značka CZECHVAR v USA během posledních dvou let. Zdá se, že příznivé hodnocení porotců se shoduje i s názory běžných spotřebitelů na chuť našeho ležáku, neboť prodej značky Czechvar v USA se v letech 2013 až 2015 zvýšil o čtvrtinu,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru. Distributorem značky CZECHVAR na území USA je od roku 2012 společnost United States Beverage (dále jen USB). Je to společnost zaměřená na import a distribuci prémiových a tzv. „craft beer“ značek do USA. Do USA se aktuálně vyváží světlý ležák CZECHVAR v lahvích i sudech a tmavý ležák v lahvích a nevratných sudech KEY-KEG.

Značka CZECHVAR byla vytvořena pro trh v severní Americe v roce 2000, neboť na území severně od Panamy nesmí Budějovický Budvar na základě známkoprávní smlouvy z roku 1939 používat své tradiční ochranné známky „Budweiser Budvar“, „Budweiser“, „Budweis“ nebo „Bud“. I proto je na etiketách piva CZECHVAR místo jména výrobce uvedena jen zkratka „B.B.N.P.“, složená z počátečních písmen plného názvu pivovaru (Budějovický Budvar, národní podnik).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…