Světově oceněný festival již počtvrté v Budějovicích!

01.09.2015 16:06

Bohatý hudebně-zábavný program, pásmo koncertů Rodáci rodákům, setkání dětí z dětských domovů a na závěr velkolepá audiovizuální show. Na to vše se mohou těšit Budějčáci a hosté jihočeské metropole, kteří dorazí v pátek 4. září na náplavku do Českých Budějovic. Proběhne zde 4. ročník audiovizuálního festivalu na vodě VLTAVA ŽIJE, letos s podtitulem 750 let královského města na Vltavě.

Světově oceněný festival již počtvrté v Budějovicích!
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Show Vltava žije

Vyvrcholením 4. ročníku festivalu VLTAVA ŽIJE, bude audiovizuální show „DREAMING“ – nejvýpravnější audiovizuální představení svého druhu v ČR, při kterém je možné během jediného představení vidět rekordní počet multimediálních prvků. 

Výjimečná více než padesátiminutová show „DREAMING“ nabídne divákům velkou projekční scénu, 3D video mapping v kombinaci s holografickou projekcí do jedné z největších vodních stěn ve střední Evropě, která dokáže vytvořit vodní obraz široký až 50 metrů a vysoký 20 metrů. Těšit se mohou také na úchvatnou akrobatickou show, která probíhá na speciální pohyblivé konstrukci ve výšce 30 metrů. Součástí představení bude i prostorová podívaná vytvořená více než 25 vysokovýkonnými lasery, dále akrobatická vodní show v podání flyboardist. Dalším výjimečným zážitkem budou vodní fontány, které vytvoří několik desítek hasičů, křišťálový zpěv operní divy Michaely Gemrotové v originálním scénickém provedení nebo výpravný ohňostroj. „Jak již název napovídá, v hodině snění umožníme divákům ponořit se do různých snů. Sny nás zavedou do historie i do budoucnosti, čekají je sny kouzelné i trochu strašidelné. Připravili jsme opravdu výpravnou multimediální show a doufáme, že si jí diváci užijí a odnesou si skvělý zážitek,“ doplnil Rudolf Střítecký, jednatel pořádající agentury Art4promotion a zároveň režisér show. Výraznou součástí show budou i samotní obyvatele Budějc, kteří v rámci oslav 750 let města aktivně posílali své profilové fotky. 

„Festival vznikl pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly. Kraj se na této významné akci bude tradičně prezentovat svým stánkem, ve kterém návštěvníci najdou pod jednou střechou nejenom informace kam vyrazit na výlety v rámci Jihočeského kraje, díky účasti Jihočeské centrály cestovního ruchu. Ale nebudou chybět ani hry a soutěže za pomoci Europe Direct pointu,“ uvedl vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu jihočeského krajského úřadu Jiří Gruntorád.

O jedinečnosti show, která bude uvedena 4. září na náplavce v Českých Budějovicích, svědčí prestižní mezinárodní ocenění ILDA ARTISTIC AWARDS, které VLTAVA ŽIJE získala v konkurenci 160 produkcí z celého světa. V letošním roce pak byl festival oceněn cenou CZECH EVENT AWARDS v kategorii festivaly.

Čtvrtý ročník audiovizuálního festivalu VLTAVA ŽIJE, který si získal srdce mnoha Budějčáků i hostů města, ovšem nabídne mnohem víc. Hudebně zábavná část programu pro celou rodinu, která začíná v 15. hod., nabídne pestrý program pro děti, kde nebudou chybět nejrůznější atrakce, soutěže, klauniáda s Hugem, autodráha Hopsárium a spousta dalšího. Tradiční součástí festivalu VLTAVA ŽIJE bude již 4. Setkání dětí z dětských domovů a pěstounských rodin. Na festival přijedou desítky těchto dětí ze všech koutů jihočeského regionu.

V podvečer, zhruba od 16:30 hod., odstartuje pásmo koncertů Rodáci rodákům, které je věnováno oslavám 750. výročí jihočeské metropole. Milovníci hudby se mohou těšit na českobudějovickou kapelu HE band, od 18. hod. na vystoupení virtuosního houslisty Pavla Šporcla se skupinou Gipsy Way Ensemble. Od 20. hod. pak vystoupí slavná budějovická rodačka Marta Kubišová. „Město je velice rádo, že mohlo tuto akci podpořit právě formou přímé podpory umělcům v celkové výši cca 700 tisíc korun,“ říká náměstkyně primátora Českých Budějovic Lucie Kozlová.        

Díky generálnímu partnerovi festivalu Skupině ČEZ se malí i velcí návštěvníci mohou těšit na oblíbenou Energy zónu, která nabídne dostatek prostoru pro relaxaci, zábavu a načerpání energie. Skupina ČEZ také přispěje charitativním projektem: Energie pomáhá pohybem. Na speciálně upraveném kole si bude moci každý zájemce zasportovat, zasoutěžit a zároveň přispět na dobrou věc.  „Rádi bychom mezi dvě neziskové organizace rozdělili částku kolem sta tisíce korun, bude ale záležet na návštěvnících, jak intenzivně a koho se rozhodnou minutou svého pohybu podpořit. Každopádně organizátorům přejeme co nejlepší počasí a nám všem opět skvělé zážitky,“ upřesňuje vedoucí oddělení vnitřní a vnější komunikace Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ Petr Šuleř.

Festival vznikl za podpory Jihočeského kraje pod záštitou hejtmana Jiřího Zimoly. Festival podpořilo v rámci oslav 750. výročí města i Statutární město České Budějovice.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…