T-Mobile: Grantová výzva „Mluvme spolu“ podpoří komunitní projekty

14.12.2014 11:57

Společnost T-Mobile podpoří v letošním ročníku grantové výzvy MLUVME SPOLU devět projektů. Neziskové organizace na jejich realizaci získají až 300 000 Kč. Navíc mohou od ledna 2015 čerpat bezplatné dvouleté vzdělávání v rámci Akademie Fondu T-Mobile.

T-Mobile: Grantová výzva „Mluvme spolu“ podpoří komunitní projekty
Foto: T-Mobile
Popisek: T-Mobile

Stěžejními tématy výzvy byly komunikace, spolupráce a integrace. Všechny organizace se tak pokusí vyřešit konkrétní problémy v místních komunitách, přičemž do svých záměrů zapojí i znevýhodněné skupiny osob.

„Mám radost, že se nám přihlásily zajímavé projekty z různých regionů, navíc každý z nich pracuje s jinou cílovou skupinou. Nechybí mezi nimi práce s dětmi se sluchovým postižením, rozvoj matek samoživitelek, práce se seniory, vozíčkáři či lidmi bez domova. Zaměření projektů je opravdu pestré a my se už teď moc těšíme, jak se budou jednotlivé projekty s naší podporou rozvíjet,“ říká Petra Pavičová, manažerka společenské odpovědnosti v T-Mobile.

Organizace letos přihlásily 106 projektů, ze kterých 24 postoupilo do finále. O vítězných záměrech rozhodla sedmičlenná hodnotící komise tvořená zástupci médií, státní správy a neziskového i firemního sektoru. Komise se tentokrát osobně setkala se všemi finalisty a měla tak možnost poznat tvůrce a realizátory samotných projektů. „Překvapilo mě, jak moc zapálení dokážou lidé pro svou věc být. Nápady jsou velmi přínosné, uvidíme, jak se autoři záměrů chopí a jak se jim je podaří přenést do reality,“ říká Jan Křečan, vedoucí týmu prodeje a podpory firemních řešení v T-Mobile a jeden z členů hodnotící komise.

Dvě fáze grantu

V první části grantu, která potrvá 6 měsíců, získají organizace maximálně 100 000 Kč.  Poté mohou na základě výsledků za první půlrok požádat o zbytek peněz, a to až do výše celkového grantu 300 000 Kč za přihlášený projekt.

Organizace rovněž získávají možnost zdarma se zapojit do dvouletého vzdělávání v Akademii Fondu T-Mobile. To jim od nového roku přinese poradenství expertů společnosti T-Mobile, kouče, praktické jednodenní workshopy a webináře a rovněž spolupráci s dobrovolníky operátora.

Bližší informace zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…