TA Associates investovala do W.A.G. payment solutions

20.01.2016 8:49

TA Associates, přední světová soukromá investiční společnost, oznámila dokončení minoritní investice ve společnosti W.A.G. payment solutions, a.s. (“Eurowag”).

TA Associates investovala do W.A.G. payment solutions
Foto: TA Associates
Popisek: TA Associates

Eurowag je předním poskytovatelem platebních řešení pro nákladní a osobní dopravce v Evropě a Turecku. Finanční podmínky této transakce nebyly zveřejněny.

Společnost Eurowag nabízí mezinárodním přepravním společnostem, menším dopravcům, speditérům a provozovatelům vozových parků širokou nabídku palivových karet určených pro platbu paliva a mýta napříč Evropou. Služby společnosti využívá přes 4 000 zákazníků s více než 120 000 aktivními palivovými kartami, které jsou akceptovány na více než 9 500 místech v celkem 24 zemích. Společnost dále nabízí unifikovaný způsob elektronických plateb mýtného v 18 zemích či možnost financované i standardní refundace DPH a spotřební daně. Eurowag také vlastní a provozuje několik truck parků na klíčových evropských dopravních uzlech. Jednou z posledních novinek, které společnost představila, je předplacená karta Eurowag MasterCard, která je akceptována v síti MasterCard. Eurowag, působící na trhu již od roku 1996, sídlí v Praze. Kromě České republiky má kanceláře také v Rakousku, Bulharsku, Polsku, Rumunsku, Slovensku a Turecku.

„Svým konzistentním a organickým růstem představuje Eurowag pro TA atraktivní investiční příležitost,“ řekl J. Morgan Seigler, výkonný ředitel společnosti TA Associates, který se stane členem dozorčí rady Eurowag. „Eurowag pokračuje v posilování pozice na trhu s velmi rychlým růstem ve střední a východní Evropě a nově vstupuje i na vybrané trhy v Evropě  západní. Věříme, že široká a rostoucí zákaznická základna, transakční obchodní model, který poskytuje ochranu před kolísáním cen pohonných hmot a silné technologické zázemí nám poskytnou nové možnosti obchodního rozvoje Eurowag.“

„Před námi je mnoho zajímavých příležitostí pro další růst, mimo jiné pokračující expanze na našich klíčových trzích, průnik do dalších zemí, uvedení nových produktů i potenciální akvizice,“ řekl Martin Vohánka, zakladatel a generální ředitel W.A.G. payment solutions. „Hledali jsme partnera se zkušenostmi a potřebnými zdroji, který nám pomůže dosáhnout vytyčených cílů. Proto jsme si vybrali TA Associates. Vítáme úzkou spolupráci, začínáme tak novou kapitolu v rozvoji Eurowag.“

Podle Verdict Research bude mít do roku 2019 evropský trh s palivovými kartami hodnotu více než 110 miliard eur. Velké kamionové flotily, primární zákazníci Eurowag, se v Evropě stále rozrůstají. Podle Evropské asociace výrobců automobilů stoupl mezi lety 2010-2014 v Evropské unii počet registrací těžkých nákladních vozidel o 6,5 %.

„Dokončením investice do Eurowag jsme velmi potěšeni,“ řekl Ajit Nedungadi, výkonný ředitel společnosti TA Associates který se také stane členem dozorčí rady Eurowag. „Společnost dosahuje pod Martinovým inspirativním vedením vynikajících výsledků a dle našeho názoru je to fantastický podnikatelský úspěch. Těšíme se na spolupráci s manažerským týmem a společný rozvoj dalších podnikatelských aktivit.“

Deutsche Bank využila právní poradce z kanceláře Clifford Chance a Eurowag poskytla finanční poradenství EY. Firmy Travers Smith a Kinstellar poskytly právní služby společnosti TA Associates.

W.A.G. payment solutions, a.s.

Společnost W.A.G. payment solutions, a.s. (“Eurowag”), založena v roce 1996, je předním poskytovatelem platebních řešení pro profesionální dopravní a spediční společnosti v Evropě. S vášní pro inovace a hlubokým porozuměním pro potřeby zákazníků nabízí Eurowag palivové karty, řešení pro platby mýtného a také sofistikované služby v oblasti refundací daní v Evropě a Turecku. Eurowag, s obratem více než 1 miliarda eur, dosahuje každoročního růstu o 25 %.

Eurowag nabízí ucelenou řadu platebních řešení pro různé segmenty trhu: Eurowag One pro velké mezinárodní přepravní společnosti, předplacenou kartu Eurowag Easy, Eurowag Vector určenou speciálně pro spediční firmy, Eurowag Fleet pro osobní automobily a Eurowag MasterCard, předplacenou kartu určenou pro platbu ostatních nákladů na cestách.

Eurowag sídlí v Praze a svá regionální zastoupení má v Rakousku, Bulharsku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Slovensku a Turecku. Více informací naleznete na www.eurowag.com.

TA Associates

TA Associates je jedna z největších a nejzkušenějších světových soukromých investičních společností. Společnost investovala do více než 450 firem po celém světě a navýšila kapitál o 24 miliard dolarů. Z kanceláří v Bostonu, Menlo Parku, Londýně, Bombaji a Hong Kongu vede TA Associates odkupy a menšinové rekapitalizace ziskových rostoucích společností v oblasti technologií, finančních služeb, obchodních služeb, zdravotní péče a spotřebního průmyslu. Více informací o TA Associates naleznete na www.ta.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…