TA ČR: Konkrétní krok k prohloubení vzájemné spolupráce s Německem

24.10.2016 11:01

Technologická agentura ČR (TA ČR) se aktivně účastnila Dne Fraunhoferova Institutu, který se konal 19. října 2016 a posílila vzájemné vztahy s touto klíčovou institucí pro německý aplikovaný výzkum.

TA ČR: Konkrétní krok k prohloubení vzájemné spolupráce s Německem
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Velmi pozitivně bylo vnímáno, že TA ČR operativně připravuje první výzvu na společné projekty aplikovaného výzkumu s Německem se zaměřením na Průmysl 4.0, což je zcela konkrétní krok k prohloubení vzájemné spolupráce.

Představitelé TA ČR detailně představili parametry programu TA ČR zaměřeného na zahranční spolupráci DELTA a konkrétní postup ke spuštění společné výzvy na projekty aplikovaného výzkumu s německými firmami a výzkumnými organizacemi, která je zaměřená na naplňování iniciativy Průmyslu 4.0. Dále byla prodiskutovaná užší spolupráce s Fraunhoferovým Institutem při přípravě programu Národních center kompetence, kde je systém financování Fraunhoferova Institutu pro ČR velkou inspirací. Podobně tak byla navržena užší koordinace s Fraunhoferovým Institutem a dalšími německými institucemi v zapojování do klíčového evropského programu na podporu výzkumu a vývoje Horizont 2020. Ředitel jednoho z Fraunhofer Institutu, Prof. Wehrspohn, byl také jedním z hlavních hostů včerejšího Dne TA ČR, který nesl podtitul Smart Life.

V rámci dne bylo podepsáno memorandum o spolupráci s Fraunhoferovou společností, která slibuje českým a německým vědcům lepší spolupráci, společné projekty aplikovaného výzkumu a snazší čerpání evropských peněz. Memorandum iniciovala Sekce pro vědu, výzkum a inovace při Úřadu vlády ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…