TA ČR: Prohlubování zahraniční spolupráce s Koreou

12.11.2016 15:03

Předseda Technologické agentury Petr Očko se zúčastnil zasedání Česko-korejského fóra pro budoucnost, které se konalo tento týden v Soulu. Hlavními tématy fóra byly zejména intenzivnější technologická spolupráce, spolupráce v energetice, či také v oblastech kultury, vysokého školství nebo investic v obou zemích.

TA ČR: Prohlubování zahraniční spolupráce s Koreou
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Kromě Petra Očka, Českou republiku v Koreji zastoupili i bývalý premiér ČR Jan Fischer, který byl také předsedou fóra, dále bývalý ministr zahraničí a poradce prezidenta Jan Kohout, bývalý předseda Akademie věd a současný předseda dozorčí rady ČEZ Václav Pačes či generální ředitel EGAP Jan Procházka. Na úvod fóra vystoupil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který mimo jiné vyzdvihl úzkou technologickou spolupráci obou zemí, která v tomto roce byla posílena díky aktivitám Technologické agentury ČR.

Zástupci korejské strany zdůraznili, že společné výzkumné projekty jsou tím, co nejlépe posune konkurenceschopnost obou zemí kupředu. Několikrát účastníci zmínili právě program TA ČR pro bilaterální spolupráci s názvem DELTA, který je efektivním nástrojem, jak takovou spolupráci zajistit v oblasti excelentního výzkumu s výsledky, které jsou uplatnitelné na globálních trzích. Proto prvním reálným krokem v letošním roce byla první česko-korejská výzva v rámci programu DELTA, která je zaměřená na spolupráci se zahraničními partnery, kteří mají sídlo v Korejské republice. Partnerskými agenturami v rámci této veřejné soutěže jsou Korea Institute for Advancement of Technology (KIAT) a Korea Institute of Energy Technology Evaluation and Planning (KETEP).

„Jsme potěšeni, že se nám podařilo nastavit úzkou spolupráci s partnery z Korejské republiky, zvláště s ohledem na zdejší vysoce vyspělý aplikovaný výzkum v mnoha klíčových technologických oblastech. Zájem korejské strany o pokračování programu DELTA nás mile překvapil," dodal Petr Očko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…