TA ČR navázala spolupráci s japonskými partnery a připravuje výzvu na společné projekty aplikovaného výzkumu

20.06.2016 21:06

V rámci podpory mezinárodní spolupráce v oblasti aplikovaného výzkumu bylo v pátek 17. června 2016 podepsáno v Tokiu memorandum mezi Technologickou agenturou ČR (TA ČR) a japonskou agenturou NEDO (New Energy and Industrial Technology Development Organization).

TA ČR navázala spolupráci s japonskými partnery a připravuje výzvu na společné projekty aplikovaného výzkumu
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

V průběhu cesty se setkali zástupci TA ČR s představiteli japonské národní výzkumné instituce NISTEP (National Institute of Science and technology Policy), která je součástí Japonského ministerstva školství, kultury, sportu, vědy a techniky (MEXT). Cílem setkání bylo navázání spolupráce v oblasti identifikace budoucích příležitostí metodou Technology Foresight v níž je NISTEP světovým lídrem (50 let výzkumu).

V rámci podpory mezinárodní spolupráce, uspořádal CzechInvest s velvyslanectvím České republiky a v kooperaci s TA ČR seminář na téma spolupráce států V4 a Japonska v oblasti pokročilých technologií a nanomateriálů. Dále proběhla diskuze s vice-ministryní MEXT a prezidentem JST (Japan Science and Technology Agency) k podpoře bilaterální spolupráce zaměřené na projekty aplikovaného výzkumu a inovace. Následující den navštívili zástupci TA ČR Japonskou kosmickou agenturu JAXA v Tsukubě, kde představili potenciál České republiky ve výzkumu a vývoji a seznámili se s kosmickým výzkumem Japonska. Odpoledne proběhl podpis memoranda s NEDO. Ten završil misi TA ČR v Japonsku, která byla důležitým krokem pro vypsání výzvy v programu DELTA na spolupráci s Japonskem v příštím roce.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…