TA ČR uspořádala seminář k veřejné zakázce v oblasti Průmyslu 4.0

04.03.2017 17:45

Poslední únorový den se na půdě Technologické agentury ČR konal veřejný seminář, jehož cílem bylo představit výsledky projektu „Návrh perspektiv tematických oblastí výzkumu, vývoje a inovací reagujících na kontext, obsah a rozsah tzv. čtvrté průmyslové revoluce (Průmysl 4.0)".

TA ČR uspořádala seminář k veřejné zakázce v oblasti Průmyslu 4.0
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Projekt byl jako veřejná zakázka realizován z programu veřejných zakázek ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích pro potřeby státní správy BETA a implementován prostřednictvím rámcové smlouvy, která byla uzavřena s celkem 4 účastníky. Následně byly vyhlašovány tzv. minitendry na základě jednotlivých témat definovaných společně s Úřadem vlády ČR, MPO a MŠMT z aktuálních oblastí Průmyslu 4.0.

Semináře se účastnili jak samotní řešitelé, tak i zástupci z řad odborné veřejnosti a veřejné správy. 

V rámci úvodního slova uvedl místopředseda TA ČR Martin Bunček, jak zadání projektu ve spolupráci se zapojenými ústředními orgány státní správy vznikalo, jaký byl účel projektu a představil i navazující etapu. Tato etapa bude realizována z programu BETA2 a bude pokrývat širší oblasti tzv. Společnosti 4.0. Následně řešitelé jednotlivých minitendrů postupně představili dosažené výsledky.

Dostatek času byl věnován diskusi - účastníci semináře mohli pokládat dotazy přímo řešitelům či zástupcům ústředních orgánů státní správy, kteří zadávali témata minitendrů. Výstupem diskuse je mimo jiné několik potenciálních témat do druhé etapy projektu, či podnět k vytvoření jednotného slovníku s pojmy z oblasti Průmyslu 4.0.

TA ČR děkuje jak řešitelům za jejich práci a prezentaci výsledků, tak účastníkům semináře za podnětnou diskusi.

Jednotlivé prezentace, stejně jako výsledky minitendrů, jsou dostupné na webové stránce zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…