TATRA METALURGIE v září překročila hranici 1000 tun vykovaných výkovků za měsíc

03.10.2016 14:55

Na páteční odpolední směně překročila společnost TATRA METALURGIE magickou hranici 1000 tun vykovaných výkovků v jednom měsíci. Takové množství se v dceřiné společnosti kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS podařilo překonat naposledy v září roku 2008. Měsíční produkce kovárny se konkrétně zastavila na hodnotě 1008 tun výkovků. Kromě provozu kovárny se daří i provozu slévárny, jejíž produkce se rovněž zvyšuje a po cca čtyřech letech dosáhla 1401t.

TATRA METALURGIE v září překročila hranici 1000 tun vykovaných výkovků za měsíc
Foto: Archiv TATRA METALURGIE
Popisek: Výkovky.

„Před šesti lety, když jsem do firmy přišel, jsme začínali se 400 tunami měsíčně, dnešní produkce je tedy dva a půl krát vyšší. A rozhodně tuto hodnotu nevnímáme jako nepřekonatelnou. Naopak, dneska jsme zhruba na padesáti procentech výrobních kapacit, kterých bychom chtěli dosáhnout. Máme zpracovaný investiční plán a do roku 2020 chceme do modernizace provozu a do nových technologií investovat v řádech stovek milionů korun,“ řekl Pavel Svoreň, předseda představenstva společnosti.

S plánovanými investicemi a dalším rozšiřováním výrobních kapacit souvisí i růst počtu zaměstnanců. „Dnes je nás 800, předpokládám, že bychom mohli uživit až 1000 zaměstnanců. S každou novou technologií chceme nabírat nové lidi, a kdyby se dnes objevilo na pracovním trhu třicet až padesát kovářů nebo slévačů, bereme je,“ naráží Pavel Svoreň na nedostatek kvalifikovaného personálu. I z toho důvodu uvažuje o možnosti otevření učiliště přímo v areálu kopřivnické automobilky.

Společnost TATRA METALURGIE vznikla na začátku roku 2016 fúzí slévárny Tafonco a. s. a kovárny Taforge a. s. Zatímco před šesti lety tvořily většinu produkce kovárny i slévárny dodávky pro mateřskou automobilku TATRA TRUCKS, dnes směřuje až 78 % produkce externím zákazníkům, převážně zahraničním společnostem nebo jejich českým pobočkám.

O TATRA METALURGIE a.s.
TATRA METALURGIE je významným českým výrobcem odlitků a výkovků, které jsou dodávány pro strojírenské aplikace v mnoha evropských zemích. Obchodní činnost společnosti navazuje na dlouhodobé obchodní vztahy se zákazníky slévárny (Tafonco a.s.) a kovárny (Taforge a.s.) s cílem jejich dalšího posílení a rozvoje. Odlitky a výkovky směřují do automobilového průmyslu, železničního průmyslu, k výrobcům zemědělských strojů, stavebních strojů a manipulační techniky. Své uplatnění naleznou i v oblasti všeobecného strojírenství i speciálních aplikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…