THMP: Vánoční dekorace na stožárech veřejného osvětlení

06.12.2018 16:57

Technologie hlavního města Prahy, a. s., (THMP), jako správce pražského veřejného osvětlení jménem Hlavního města Prahy zajišťuje pronájem stožárů veřejného osvětlení na umístění vánočních dekorů. Ve všech městských částech Prahy je tak možné vidět na stožárech veřejného osvětlení více než 15 tisíc kusů vánočních dekorů.

THMP: Vánoční dekorace na stožárech veřejného osvětlení
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Vánoční dekorace na stožárech veřejného osvětlení jsou nedílnou součástí adventní atmosféry v Praze a společně se slavnostním osvětlením památek a významných objektů ve vánočním čase podtrhují půvaby hlavního města.

„Ačkoli pronájem stožárů VO na umístění vánočních dekorací povolujeme a smluvně pro ně zajišťujeme odběr elektrické energie, jejich instalace je plně v gesci jednotlivých městských částí, abychom se mohli plně věnovat správě, provozu a údržbě veřejného osvětlení,“ řekl Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a. s.

Kromě největšího vánočního stromu na Staroměstském náměstí se s nástupem vánočního času po celé Praze rozsvěcuje ve všech městských částech 48 vánočních stromů napojených na VO hlavního města Prahy.

V letošním roce (2018) je vše naplánováno tak, aby se všechny vánoční dekorace a stromy rozsvítily mezi 26. listopadem a 6. prosincem. Konkrétní termíny si určuje každá městská část, jelikož k rozsvěcení se zpravidla váže doprovodný kulturní program připomínající české vánoční tradice. Po celé Praze jsou tak letos vánoční dekory ve 12 provedeních umístěny na zhruba 15.500 stožárech VO společně se třemi sty vánočních řetězů.

Orientace umístění dekorů se řídí výškou stožárů. V místech, kde jsou stožáry VO vysoké a ozdoby by tak nepřekážely projíždějícím nákladním vozidlům, dekorace se instalují nad vozovkou a v místech, kde jsou světelná místa VO s nízkými stožáry, se dekorace instalují nad chodník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…