TITUS vyhrál díky kvalitě

05.10.2015 13:53

Armáda ČR bude mít poprvé od roku 1989 ve výzbroji obrněné vozidlo domácí výroby. Bude jím šestikolový TITUS vyráběný kopřivnickou automobilkou TATRA TRUCKS. Jedná se o nejmodernější vozidlo ve své kategorii, které je výjimečné řiditelnou přední i zadní nápravou.

TITUS vyhrál díky kvalitě
Foto: Tatra Trucks
Popisek: Šestikolový obrněný TITUS.

Díky tomu se dokáže otočit přes své úctyhodné rozměry na 13 metrech, což je parametr srovnatelný s některými osobními vozy. TITUS se tak hodí nejen pro nasazení v těžkém terénu, ve kterém tatrovácký podvozek exceluje, ale i v městské zástavbě.

TITUS je první český obrněnec od roku 1989, které bude zařazené do výzbroje Armády ČR a dostává se do procesu sériové výroby. Armádou ČR byl vybrán díky tomu, že byl z hlediska technických parametrů nejlepší z porovnávaných typů.

Technické parametry řadí TITUS mezi nejmodernější vozidla ve své kategorii. Do jeho vývoje automobilka TATRA TRUCKS investovala desítky milionů korun i přesto, že procházela náročným obdobím restrukturalizace. Na vývoji má významný podíl francouzská zbrojovka Nexter a právě díky tomuto spojení domácího výrobce s partnerem západního obranného průmyslu se vozidlo dostalo na úroveň toho nejlepšího, co aktuálně trh nabízí a má i exportní potenciál.

Kopřivnická automobilka Tatra se na výrobu šestikolového obrněného vozidla TITUS intenzivně připravuje a investuje desítky miliónů do oprav dvou hal a instalace nových strojů ve svém kopřivnickém areálu. Na spuštění výroby počítá s náborem nejméně 50 nových zaměstnanců, především inženýrů a kvalifikovaných dělníků.  Bude se jednat o konstrukčně náročnou výrobu. Do moderního obrněnce se instaluje velké množství různých průzkumných, komunikačních i zbraňových systémů, což znamená vysoké nároky na kvalifikaci inženýrů i dělníků, kteří se zapracovávají několik let. Rekonstrukce hal a uvedení nových výrobních kapacit do provozu se plánuje do konce roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…