TOP 09 a ČSSD Praha 4: Nechme občany rozhodnout o hazardu

24.06.2015 18:45

Mezi hlavní volební sliby TOP 09 a ČSSD na Praze 4 před komunálními volbami 2014 patřila i další regulace hazardu. Z tohoto důvodu obě politické strany souhlasily při koaličním vyjednávání s vyhlášením místního referenda o nulové toleranci vůči hazardu. Tento bod byl zařazen v písemné podobě do koaliční smlouvy podepsané v říjnu 2014.

TOP 09 a ČSSD Praha 4: Nechme občany rozhodnout o hazardu
Foto: lipensko.org
Popisek: Nuselská radnice

Současná koalice na Praze 4 tvořená Trojkoalicí (Strana zelených, KDU-ČSL, STAN), ODS, hnutím Pro Prahu a klubem nezávislých zastupitelů (původně zvolených za hnutí ANO 2011), která vládne od konce března letošního roku, se k regulaci hazardu postavila odlišným způsobem. Rada městské části přijala – podle nás kontroverzní a z právního hlediska i nebezpečné – usnesení, kterým doporučuje hlavnímu městu Praze sice zcela zrušit herny, ale ponechat sedm kasin.

„Rada nebyla schopna vysvětlit výběr herních míst, která jsou v bezprostřední blízkosti škol či v lokalitě se zvýšenou koncentrací drogově závislých osob, čímž mohou vznikat dohady o možném korupčním pozadí tohoto rozhodnutí. Za těchto okolností se lze důvodně domnívat, že toto nekvalitní rozhodnutí napadne soudně Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her. Obáváme se, že Rada městské části Prahy 4 žádná objektivní kritéria použitá pro výběr kasin nemá,“ říká k situaci kolem hazardu předseda klubu zastupitelů TOP 09 Filip Vácha.

„Vzhledem k tomu, že Zastupitelstvo hlavního města Prahy odložilo projednání regulace hazardu na podzim, máme stále prostor pro napravení chybného rozhodnutí rady. Chceme dodržet naše sliby voličům a zároveň uchránit Prahu 4 od případných žalob majitelů kasin. Z tohoto důvodu podporujeme vyhlášení místního referenda, aby o zrušení hazardu mohli rozhodnout přímo obyvatelé naší městské části,“ doplňuje předseda klubu zastupitelů ČSSD Petr Horálek.

Z výše uvedených důvodů navrhují kluby zastupitelů TOP 09 a ČSSD, aby se téma regulace hazardu stalo součástí programu červnového zasedání Zastupitelstva městské části Praha 4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…