TPCA pomáhá zaměstnancům zapouštět kořeny

16.02.2014 17:31

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën pomáhá pracovníkům při hledání ubytování. V souvislosti s největším náborem nových zaměstnanců od zahájení výroby mění podmínky čerpání benefitního systému. Nově poskytuje i tzv. adaptační půjčky na bydlení. Vytvořila také internetové stránky www.bydleni-kolinsko.cz, kde mohou zájemci uveřejňovat své nabídky pronájmu a zaměstnanci automobilky z nich vybírat. V dnešní často nelehké ekonomické situaci si tak mohou firmy i obyvatelé regionu přivydělat.

TPCA pomáhá zaměstnancům zapouštět kořeny
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Do nabídky není nutné zařazovat jen celý byt či dům, nabídnout lze i pronájem pokoje nebo spolubydlení v okolí, v okruhu zhruba 30 km od TPCA. „Rozhodně se nechceme stavět do pozice realitní kanceláře. Chceme jen usnadnit lidem, kteří za prací v naší továrně přichází ze vzdálenějších regionů, aby si mohli najít bydlení, které jim vyhovuje. Zároveň doufáme, že se nám podaří trochu oživit nabídku, protože možnosti bydlení v regionu jsou omezené. Kapacity stávajících ubytoven budou brzy plné,“ říká manažer náboru Matěj Matolín. TPCA je pouze provozovatelem stránek a nijak nevstupuje do vztahů mezi nájemníkem a pronajímatelem. Inzerce na stránkách je zcela zdarma.

Jednoduchý formulář na vložení nabídky podnájmu si mohou zájemci stáhnout ze stránek www.bydleni-kolinsko.cz v sekci „O projektu“. Stačí jej vyplnit, přiložit jednu až pět fotografií a elektronicky či poštou zaslat do náborového centra TPCA. Kdo dosud nemá s pronajímáním zkušenost, nalezne na webových stránkách automobilky také vzor nájemní smlouvy.

Další změny automobilka připravila také v systému zaměstnaneckých výhod. Nově nabízí tzv. adaptační půjčky až do výše 5 000 korun. Určena je pro zaměstnance, kteří nejsou z Kolínska a TPCA je převádí z agentur do tzv. kmenového stavu. Ke změnám dochází i v možnostech čerpání bodů z benefitního systému Z-konto. Nově lze prostředky využívat také na zaplacení podnájmu či ubytovny.

V návaznosti na zrychlení výrobní linky automobilka TPCA v současné době provádí největší nábor zaměstnanců od zahájení výroby. Za posledního půl roku zde našlo práci téměř 700 nových zaměstnanců. Dalších 700 lidí hodlá automobilka přijmout během letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…