TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě

20.03.2014 12:00

Zástupci kolínské automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroën a odborových organizací uzavřeli kolektivní vyjednávání. Výsledkem dohody je navýšení tarifních mezd v průměru o 2,4 procenta, vylepšení benefitového systému a program výhodných pronájmů nových automobilů. Zaměstnanci na dělnických pozicích si v průměru polepší o 650 korun měsíčně.

TPCA se dohodla na nové kolektivní smlouvě
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Další prioritou vyjednávání bylo ocenění zkušených pracovníků, kterým firma navýší benefitový systém Z-Konto o 200 až 300 korun měsíčně. Součástí dohody je také podpora zaměstnanců, kteří jsou dobrovolnými hasiči nebo členy aktivních záloh ozbrojených sil.

Zcela nová je pro zaměstnance i nabídka pronájmu vozů Citroën a Peugeot. Konkrétně se jedná o pronájem nového vozidla na deset měsíců za výhodné ceny. Po této době si zaměstnanec může vzít do pronájmu další nové auto nebo odkoupit stávající. Toyota navíc nadále nabízí zaměstnanecké slevy i z akčních cen, takže zaměstnanec má nejlepší cenu na trhu.

Kolektivní smlouva bude uzavřena na období od 1. dubna 2014 do 31. března 2015.

Vyjednávání trvalo měsíc a půl a jednající strany vydávaly společný časopis, díky kterému mohli zaměstnanci průběžně sledovat vývoj jednání.
Na letošním autosalonu v Ženevě již automobilka představila novou generaci vozů. Sériovou výrobu nových modelů Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1 zahájí v květnu tohoto roku. V souvislosti s přípravou výroby nových modelů hodlá TPCA v letošním roce nabrat zhruba 700 nových zaměstnanců.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…