TV Prima: Nový kulinářský pořad "Karolína, domácí kuchařka"

27.09.2014 9:57

V sobotu 27. 9. v 18.00 se na obrazovkách televize Prima představí vášnivá kuchařka, pracující matka tří dětí, sběratelka zapomenutých receptů, kritička restaurací, muzikantka a lifestylová novinářka Karolína Kamberská se svým pořadem Karolína, domácí kuchařka. Karolínu baví domácí vaření pro její rodinu, ačkoliv na něj většinou nemá moc času. Není ani profesionální kuchařkou, ani celebritou. Ale mistrně ovládá jednoduché, leč kvalitní domácí vaření.

TV Prima: Nový kulinářský pořad "Karolína, domácí kuchařka"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

je běžná pracují matka s více dětmi, kterou od malička baví vařit a aktivně se zabývá gastronomií. Vaření je pro ni na jedné straně vášeň, na straně druhé i každodenní rutina a nutnost, tak jako pro většinu současných žen. „Mou snahou je vařit pro své blízké co nejlépe, zdravě, inspirativně a tak, aby jim vždy chutnalo,“ říká Karolína, která je zároveň omezena reálnými situacemi běžného života – aktuálním nedostatkem peněz, různými požadavky členů rodiny, aktuální sezónou surovin, nedostatkem času, chutí udělat si malou oslavu, pozvat návštěvu, zajímavou inspirací, vzpomínkou apod. a Karolína chce být na každou možnou situaci a příležitost připravena. „Proto mám svoji „domácí kuchařku“ - pokladnici receptů, která mi pomáhá každodenní požadavky a potřeby rodiny i nenadálé situace s přehledem řešit,“ dodává Karolína s úsměvem.

Její Domácí kuchařka - recepty pro každou příležitost, pro všechny situace, které běžný život přináší, je zároveň inspirací a přidanou hodnotou. Domácí kuchařka má v tomto pořadu dvojí význam. Tou je jak Karolína, ale i samotná kniha „receptů pro každou příležitost“. „Do té si stále vpisuji nové recepty, doplňuju a opravuju recepty stávající, vystřihuju, fotím, opisuju a sbírám zajímavé recepty. Zkouším nové suroviny a postupy, učím se od zkušenějších, nechávám se inspirovat tak, abych měla recept pro každou příležitost. Tedy abych byla připravena na všemožné situace, které život pracující moderní matky s více dětmi přináší, abych za každých podmínek byla schopna svým blízkým vždy připravit dobré kvalitní a zajímavé jídlo.“

Pořad je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterou nás provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. Karolína vaří z běžných a dostupných surovin – tzn., jsou dostupné cenově a jsou i snadno k sehnání pro běžného diváka, vaří rychle, prakticky, zdravě a s nápadem. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Jde o inspirativní každodenní vaření pro moderní domácnost s nedostatkem času na jedné straně a snahou o kvalitní a zajímavou gastronomii na straně druhé. Pořad přináší divákům inspiraci, užitečné nápady, praktické rady a kuchařské techniky, objevuje i opomíjené nebo tradiční a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má určité širší téma, na které jsou navázány jednotlivé recepty.  

Témata jednotlivých dílů:

27.9.  Čerstvé suroviny
(suroviny ze zahrady, od sousedů, z farmářských trhů)

4.10. Rodinné stříbro
(recepty babiček…)

11.10. Pro muže a děti
(otec má jiné chutě než malé děti, jak na to?)

18.10. Bleskovky
(po náročném pracovním dni)

25.10. Lepší než fotky
(recepty z dovolené, ty pravé vzpomínky)

1.11. Nestihla jsem nakoupit
(recept alá co dům dal)

8.11. Vůně podzimu
(vaření se sezonními surovinami)

15.11. Víkendová návštěva
(mlsná návštěva)

22.11. Cool kuchyně
(jídla pro huberťáky)

29.11. Všechno sníme
(dvě mouchy jednou ranou, vaříme beze zbytku)

6.12. Rychle a úsporně
(není času ani peněz nazbyt)

13.12. Dárky od sporáku
(jedlé dárky pro kamarády a rodinu)

20.12. Vánoce
(vánoční menu podle Karolíny)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…