TZ Cena naděje pro havířovské nádraží

13.11.2014 10:16

Vlakové nádraží, které již několik let bojuje o přežití, má na svém kontě další úspěch. Je jím cena „naděje“, kterou nádraží obdrželo 11.11.2014 na půdě Senátu v rámci soutěže o titul Nejkrásnější nádraží ČR 2014, kterou pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, o.s.

TZ Cena naděje pro havířovské nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nádražní halka v Havířově

„Cena naděje je pro nás důležitá, je to signál, že i budovy, které navzdory stanovisku expertů rozhodnutím Ministerstva kultury nepožívají statusu kulturních památek, jsou cenné a výjimečné a zaslouží si naši pozornost, ochranu a péči. Věříme, že cena naděje je také výzvou Českým drahám, aby lépe pečovaly o svěřený majetek“ říká Lucie Chytilová, předsedkyně spolku Důl architektury.

Toto ocenění je o to důležitější, že přichází v době, kdy se daří navázat komunikaci mezi představiteli Českých drah, novým vedením havířovského magistrátu a zastánci zachování a citlivé rekonstrukce nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…