Tahací hračka FUNNY je nebezpečná!

09.11.2014 10:47

Při monitorování trhu s hračkami Česká obchodní inspekce zjistila, že je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje zejména pro dětské uživatele vážné riziko úrazu.

Tahací hračka FUNNY je nebezpečná!
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Jde o plastovou hračku pro nejmenší děti, která je sestavena z malých, snadno oddělitelných segmentů, které se vejdou do zkušebního válce pro malé části. To znamená, že dítě při hře může malý dílek hračky spolknout nebo vdechnout. Česká obchodní inspekce před koupí tahací hračky FUNNY, původem z Číny, resp. před jejím používáním varuje, neboť riziko zablokování dýchacích cest, případně poranění vnitřních orgánů je vysoké, proto byla nahlášena do RAPEXU. Jedná se o výrobek:

Hračka tahací FUNNY

EAN: 8713145157981
Země původu: Čína
Distributor: OALA Market s.r.o.

Příčiny nebezpečnosti

Oddělitelné malé části se zcela vejdou do zkušebního válce pro malé části. Hrajícímu si dítěti hrozí poškození zdraví, neboť při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku je pravděpodobné, že nastane situace, při které může dojít ke zranění dítěte (spolknutí nebo vdechnutí uvolněných malých částí a tím pádem k zablokování dýchacích cest, případně poranění vnitřních orgánů). 

Přijatá opatření

Česká obchodní inspekce vydala zákaz dalšího prodeje tohoto nebezpečného výrobku a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhnul hračku z trhu. Vzhledem k vysoké míře rizika, které tahací hračka FUNNY představuje pro dětské uživatele, byl výrobek nahlášen do databáze nebezpečných výrobků na trhu EU, do systému RAPEX.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…