Tajemníci slovenských úřadů navštívili Jihomoravský kraj

13.08.2017 11:10

Radní Jihomoravského kraje Miroslav Kubásek a ředitel Krajského úřadu JMK Roman Heinz přijali skupinu patnácti tajemníků městských a obecních úřadů ze Slovenska. Na jižní Moravu zavítali na studijní pobyt, který byl realizován v rámci spolupráce Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, z. s., s Asociáciou prednostov uradou miestnej samosprávy SR.

Tajemníci slovenských úřadů navštívili Jihomoravský kraj
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Po návštěvě Krajského úřadu Jihomoravského kraje, kde jim byl blíže představen nejen region jako místo vinařství, inovací, vědy, školství, rozvoje a technologií, ale i fungování místních samospráv, zamířili slovenští tajemníci na prohlídku vily Löw–Beer.

Více než dvacetiletá mezinárodní spolupráce mezi sdruženími tajemníků, která zahrnuje i další evropské země, spočívá zejména ve výměně zkušeností, porovnávání legislativy a vývoje veřejné správy na municipiální úrovni pro zkvalitňování výkonu samosprávných činností i přenesené působnosti ve městech a obcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…