Tatra Trucks představí ve světové premiéře vůz Tatra Phoenix v limitované edici Präsident s nástavbou pro lesní práce

06.06.2017 11:15

Nákladní automobil TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz dřeva se ve dnech od 7. do 10. června 2017 představí na veletrhu Elmia Wood 2017 ve Švédsku.

Tatra Trucks představí ve světové premiéře vůz Tatra Phoenix v limitované edici Präsident s nástavbou pro lesní práce
Foto: TATRA TRUCKS
Popisek: Tatra Phoenix Euro 6 Präsident.

Společnost TATRA TRUCKS a.s. jako výrobce nákladních automobilů TATRA se tohoto nejvýznamnějšího lesnického evropského veletrhu zúčastní ve spolupráci se svými partnery – regionálním dealerem Cordestam Maskin AB, dealerem Serviscentrum Vysočina specializujícím se především na segment lesnictví a společností Umikov, výrobcem návěsů a přívěsů pro přepravu dřeva.

U příležitosti tohoto veletrhu bude představeno vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz krátkého dřeva. Vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici vytvořené u příležitosti výročí 120 let od zahájení výroby automobilů v Kopřivnici bude kromě nadstandardních prvků, které jsou součástí edice PRÄSIDENT, vybaveno motorem PACCAR MX 13 o výkonu 340 kW, manuální převodovkou ZF s intardérem a jednostupňovou přídavnou převodovkou. Tento hnací trakt v kombinaci s unikátní tatrováckou koncepcí podvozku, tedy centrální nosnou rourou a nezávislými výkyvnými polonápravami, tvoří vysoce efektivní celek a nosný systém vozidla, který je určený pro nasazení jak ve smíšeném provozu, tak i v těch nejtěžších terénních podmínkách.

Na vozidle TATRA PHOENIX Euro 6 bude umístěna nástavba UMIKOV NKD 15, která bude vybavena příčníky s klanicemi s možností mechanického nastavení dle převáženého sortimentu dřeva. V zadní části nástavbového prostoru bude hydraulický nakládací jeřáb LOGLIFT 140 Z 95, který umožňuje manipulaci s výřezem všech délek. Jeřáb byl dodán společností CONTSYSTEM. Součástí soupravy pro odvoz krátkého dřeva bude třínápravový přívěs UMIKOV PN 3.24 s mechanicky nastavitelnými posuvnými klanicemi.

Vozidlo TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s tímto typem nástavby se na veletrhu Elmia Wood 2017 představí ve světové premiéře.

O vozidle TATRA PHOENI?X Euro 6 PRÄSIDENT

Typickým znakem užitkových vozidel limitované edice TATRA PHOENIX Euro 6 PRÄSIDENT je dvoubarevné provedení kabiny korespondující s firemní barvou. Červená metalíza je doplněna o černé lesklé provedení masky kabiny. Mezi exkluzivní prvky podtrhující význam limitované edice patří logotyp ve formě názvu PRÄSIDENT v historizujícím fontu umístěný na masce a dveřích kabiny, vyvedený ve zlatém laku. Ve stejném barevném provedení je též logotyp obchodní řady TATRA PHOENIX EURO 6 a mimořádně též rámeček kulatého logotypu TATRA umístěného na masce kabiny.

Exkluzivní, nestandardní prvky jsou použity také v interiéru kabiny vozidla, například kožené sedačky či multifunkční volant s koženým obšitím. Nárazník, boční kryty, schody, kryty vnějších zpětných zrcátek a aerodynamické kryty za kabinou jsou vyvedené v červené metalíze. Na kabině je vnější sluneční clona, přední světlomety jsou vybaveny ostřikovači. K pracovnímu komfortu řidiče a posádky vozu přispívá rovněž autorádio s handsfree a manuální klimatizace.

Vozidla jsou k dispozici ve dvou, tří a čtyřnápravovém uspořádání podvozku s pohonem 4x4, 6x6 a 8x8. Dle požadavku a přání zákazníka je možno volit mezi krátkou (denní) a prodlouženou (spací) kabinou. K dispozici jsou motory PACCAR MX-11 s maximálním výkonem 291 kW nebo 320 kW nebo MX-13 s maximálním výkonem 300 kW, 340 kW nebo 375 kW. Převodovka ZF je ve dvou provedeních: manuálně ovládaná ZF EcoSplit nebo automatizovaná ZF AS Tronic. Na přání mohou být vozidla vybavena zesílenou motorovou brzdou MX nebo intardérem.

O TATRA TRUCKS a.s.

Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku, která po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům zákazníka. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Automobilka TATRA TRUCKS zaměstnává 1350 lidí a dalších více než 600 pracuje v dceřiném podniku TATRA METALURGIE zaměřeném zejména na slévárenství a kovárenství. Obrat TATRA TRUCKS za rok 2015 byl 3,7 miliardy Kč, zisk před zdaněním byl 400 milionů Kč. Za rok 2016 TATRA TRUCKS vyrobila 1326 vozidel, meziročně vzrostla výroba o více než 50 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…