TaxVision: Zájem o služby daňových poradců vzrostl meziročně o 13 procent

27.04.2014 20:40

S nárůstem počtu firem a živnostníků roste také obliba daňových poradců. Podle statistických dat společnosti TaxVision z prvního čtvrtletí 2014 využilo letos odborné vyplnění a podání daňového přiznání o 30 procent více fyzických osob než loni. Počet ročních zúčtování pro zaměstnance se navýšil o šest procent.

TaxVision: Zájem o služby daňových poradců vzrostl meziročně o 13 procent
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

„Dřív zaměstnanci daně příliš neřešili, rozdíl mezi hrubou a čistou mzdou přijímali jako konečný. Nyní už si častěji uvědomují, že díky uplatnění některých slev na dani, jako jsou úroky z hypoték nebo sleva na dítě, mohou také zpětně žádat o vrácení přeplatku,“ popsala Blanka Štarmanová, daňová poradkyně ze společnosti TaxVision.

Celková poptávka po profesionálně zpracovaných daňových přiznáních a vyúčtováních se podle dat společnosti TaxVision zvedla meziročně za první čtvrtletí o 13 procent. Nejvíce stoupl zájem fyzických osob (podnikatelů i zaměstnanců), které poptaly o 30 procent více daňových přiznání než loni. Na druhou stranu počet vypracovaných daňových přiznání pro právnické osoby se nijak výrazně nezměnil. „Do enormního nárůstu vyplněných daňových přiznání fyzických osob se jistě promítla letošní novinka, solidární daň. Ta nařizovala podat daňové přiznání všem, kteří takzvaného milionářského zdanění dosáhly, navzdory zaměstnaneckému poměru,“ míní Blanka Štarmanová.

Kromě vzestupu poptávky fyzických osob po zpracování daňových přiznání zaznamenala společnost TaxVision také 14procentní nárůst počtu vyúčtování daně ze závislé činnosti, která se přímo týká všech zaměstnaneckých poměrů a musí ji podat každý zaměstnavatel, který během roku odváděl daň ze závislé činnosti.

„Další standardní službou pro naše klienty z řad zaměstnavatelů je – v rámci poskytování kompletní mzdové agendy – také vypracování ročních zúčtování pro jejich zaměstnance. Zatímco loni jsme řešili 482 žádostí, letos už jsme jich obdrželi 509,“ doplnila Blanka Štarmanová.

Z celkového počtu 1183 zpracovaných daňových přiznání a vyúčtování se letos poradci z TaxVision věnovali také 272 přiznáním k DPH, což o 20 procent převyšuje číslo z loňska. „Důvodem může být složitější daňová legislativa umocněná novinkami, které vstoupily v platnost letos nebo začnou platit od 1. 1. 2015. Ještě vyšší nápor plátců DPH čekáme příští rok, až se hranice pro povinnou registraci sníží na avizovaných 750 tisíc korun obratu za posledních 12 měsíců,“ upozornila Blanka Štarmanová.

O společnosti TaxVision

TaxVision působí na českém trhu déle než deset let a své služby poskytuje jak českým, tak zahraničním klientům. Vyniká v procesech vedení účetnictví, zpracování mezd a daňového poradenství – celý tým TaxVision tvoří zkušení odborníci působící dlouhodobě ve svém oboru, kteří se neustále vzdělávají a účastní se školení. Kromě klasických daňových a účetních služeb poskytuje TaxVision ekonomické rozbory firmám na míru, vyhotovuje nákladové analýzy, cenové kalkulace, analýzy ziskovosti a návratnosti investic a další důležité nástroje pro podnikatele. Mezi klienty společnosti TaxVision se řadí fyzické i právnické osoby, malé, střední i velké podniky, národní a nadnárodní korporace i neziskové organizace. Komplexní služby poskytuje vedle češtiny také v anglickém a německém jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…