Technologická agentura: Spolupráce VAV v obranném sektoru

04.12.2017 13:18

Technologická agentura České republiky (TA ČR) byla jedním z hlavních partnerů konference „Spolupráce mezi akademickým, soukromým a veřejným sektorem v oblasti obranného průmyslu”, která proběhla za hojné účasti jak posluchačů, tak odborníků 24. listopadu 2017.

Technologická agentura: Spolupráce VAV v obranném sektoru
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Odborníci z ČVUT a společnosti BAE Systems představili mnoho příkladů již realizovaných projektů z oblasti základního i aplikovaného výzkumu. Další významnou událostí na konferenci bylo zahájení spolupráce mezi ČVUT a nadnárodní společností BAE Systems. Tato spolupráce byla stvrzena podpisem Non-disclosure agreementu (dále NDA) rektorem ČVUT panem Prof. Ing. Petrem Konvalinkou, CSc. FEng. a presidentem BAE Systems Hägglunds panem Tommy Gustafsson Raskem. Obě strany vnímají tuto konferenci a samotný podpis NDA, jako symbol a základní kámen nové spolupráce do budoucna. I v této oblasti bude TAcČR významným poradním partnerem pro ČVUT.

171124 senat
Konference „Spolupráce mezi akademickým, soukromým a veřejným sektorem v oblasti obranného průmyslu”, Zdroj: Roucek Partners s.r.o.

Jak při svých vystoupeních na konferenci potvrdili oba náměstci Ministerstva obrany, PhDr. Mgr. Jakub Landovský, Ph.D., náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie a Ing. Tomáš Kuchta, náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací, spolupráce mezi akademickou, soukromou a veřejnou sférou je nutná a to jak na mezinárodní, tak na národní úrovni. Stát si tím vychová a udrží klíčové odborníky. Dalším velice důležitým aspektem podpory vojenského výzkumu a vývoje bezesporu je, že se jeho výsledky často uplatní i v civilní oblasti.

171124 senatPO
Předseda TA ČR Petr Očko, Zdroj: Roucek Partners s.r.o.

Předseda TA ČR Petr Očko představil možné cesty posílení investic do výzkumu a vývoje v oblasti duálního užití v civilním a vojenském sektoru. Jeho intervence se setkala s nebývalým ohlasem. Představitelé ČVUT a Ministerstva obrany ČR v návaznosti na vystoupení předsedy Očka vyjádřili přání konat speciální konferenci věnovanou problematice duálního užití.

Konference proběhla v prostorách Senátu Parlamentu ČR a záštitu nad ní převzal Výbor pro zahraniční vztahy, obranu a bezpečnost Senátu parlamentu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…