Technologická agentura v Karlovarském kraji

21.04.2019 19:23

Ve středu 10. dubna 2019 se uskutečnil další ze série regionálních kulatých stolů, tentokrát v Karlových Varech. Cílem těchto akcí je podpora širšího zapojení výzkumných institucí a firem v regionech do aplikovaného výzkumu. Událost zorganizovala Technologická agentura ČR (TA ČR) v rámci projektu Otevřený úřad.

Technologická agentura v Karlovarském kraji
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Po úvodním přivítání všech účastníků se ujal slova Pavel Komárek, člen předsednictva TA ČR, který představil agenturu a její aktuální programy včetně resortních, které od roku 2019 administruje pro Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo dopravy.

Svou prezentací potom navázala regionální koordinátorka pro Karlovarský kraj Milly Kuželková, která účastníkům podrobněji představila projekt Otevřený úřad a možnosti působení TA ČR v regionu. Současně poukázala, prostřednictvím analýzy v podobě statistických dat vybraných ukazatelů, na rostoucí potenciál pro výzkum a vývoj v Karlovarském kraji, který má smysl rozvíjet dál. V tomto kontextu bude pro kraj klíčová spolupráce podniků a veřejného sektoru.

Stěžejní částí programu byla moderovaná diskuse, v rámci které byly mimo jiné zdůrazněny potřeby a možnosti regionu v oblasti školství či balneologie. Ta má pro rozvoj regionu zásadní význam, což je patrné z již realizovaných kroků ze strany kraje. Přestože Karlovarskému kraji prakticky chybí vlastní vysoké školy a výzkumné organizace, v tomto směru zde funguje dlouhodobá spolupráce se Západočeskou univerzitou v Plzni, která středeční akci podpořila hojnou účastí a zároveň vyslovila zájem vzájemnou spolupráci i nadále prohlubovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…