Teko Technology: Tiskový průmysl spěje k postupnému omezení tisku

24.11.2013 12:51

Tisková řešení pro malé a střední firmy a pro produkční digitální tisk vyžadují vývoj ve všech oblastech. Není to již jen o prodeji hardwaru, jako v minulosti, ale obchod orientovaný na software a celkové služby.

Teko Technology: Tiskový průmysl spěje k postupnému omezení tisku
Foto: Teko Technology
Popisek: Teko Technology

Plánování elektronizace dokumentů a řízená správa dokumentů bude hrát ústřední roli. Žádoucí je rovněž ekologické hledisko a snížení emisí chemických látek. Značně roste význam cloudu a potřeby datových úložišť. Podle společnosti Teko Technology, předního tuzemského výrobce a distributora kancelářské techniky, však zatím zůstávají živnostníci a menší firmy u tradičního tisku.

„Jako výrobce a dodavatel ekologický kompatibilních tonerů značky TEKO usilujeme nejen o vlastní nezávadné pracovní prostředí, ale aktivně přispíváme k takovému stavu i u našich klientů,“ říká Petr Kempa, produktový manažer Teko Technology. Kupříkladu tyto tonery a tiskové náplně jsou ručně čištěné, sestavované, plněné a testované pod důkladnou několika stupňovou kontrolou zaměřenou na barevnou kvalitu, funkčnost a mechanickou odolnost. Z hotových tonerů nesmí v žádném případě tonerový prach unikat. Používané materiály pochází výhradně od dodavatelů z Evropské unie, přesněji z Velké Británie, a společnost disponuje všemi potřebnými certifikáty o jejich původu a kvalitě.

Většina elektronických zařízení uvolňuje do svého okolí při běžném používání škodliviny. U tiskáren, faxů a kopírek je jednoznačně prokázáno, že se z jejich náplní skutečně uvolňují v případě použití nekvalitních náplní karrcinogenní látky. To samé riziko hrozí u plastových obalů, z kterých jsou samotné tonery vyráběny. „Negativní vliv tonerového prachu je plošný, riziko ovšem stoupá zvláště u laciných tonerů a tiskových náplní,“ potvrdil tvrzení odborníků Petr Kempa. Ve většině případů jde o podezřele levné nabídky tonerů a tiskových náplní, jejichž výrobci se nemohou prokázat certifikáty o původu zboží, certifikátem norem kvality ISO 9001.

V rámci spotřeby pomáhá i oboustranný tisk, což snižuje spotřebu papíru na polovinu. Vývoj společnosti Teko Technology proto počítá s průběžným přibližováním záměrů ekologizace. „Nejvíce ekologie zatěžuje tzv. prvovýroba u všech originálních výrobců. Každá následná akce se řadí do smyslu recyklace a tím i úlevě na životní prostředí, protože se maximálně snažíme eliminovat množství vyprodukovaného odpadu,“ vysvětluje Petr Kempa, produktový manažer Teko Technology.

Význam využití cloudu nezadržitelně roste

Multifunkční zařízení se stávají ústředním bodem správy dokumentů v malých firmách i velkých podnicích. Enormně vzrůstá potřeba cloud computingu nejen v České republice s oběhem a „tiskem“ elektronických dokladů, resp. jejich zachováním v elektronické podobě a sdílením, jež tyto tiskárny podporují. Obliba je přímo úměrná poptávce firem, které snižují spotřebu a tím i náklady na tisk. Srovnatelnost s běžným produkčním tiskem je však ošemetná. Trend bude spíše méně tisknout a více převádět na elektronizaci. Elektronická data je však nutné ukládat, což vede ke zvýšení požadavků na datová úložiště O ty je rovněž zájem. „Komu by se nelíbilo, aby místo skladu a archívu účetních a jiných dokladů měl vše jen přístupné skrze počítač. Ovlivňuje to i bezpečnost a dostupnost dokumentů resp. riziko napadení uložených dat,“ uvažuje Kempa.

Multifunkční tiskové zařízení se dostává na pozici středobodu správy dokumentů v podnicích. Aby bylo možné pracovat i se staršími zařízeními, existují propojovací zařízení a aplikace. Obejde se to nově i bez počítače. Což však v současnosti platí pouze pro stroje vyšších cenových hladin, které mají velký display, popřípadě možnost připojení např. tabletu pro snadnou manipulaci a správu dokumentů, ale to vše je zatím v začátcích.

Více informací můžete získat na http://www.teko-toner.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…