Téměř 11 tisíc dětí v Pardubickém kraji se účastnilo regionálních olympiád

17.09.2019 15:21

Po celý školní rok se na základních a středních školách v kraji zapojují žáci do regionálních sportovních olympiád. Ti nejlepší v 16 sportech postupují do Krajské olympiády dětí a mládeže Pardubického kraje.

Téměř 11 tisíc dětí v Pardubickém kraji se účastnilo regionálních olympiád
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Slavnostní udělování Pohárů hejtmana Martina Netolického

Její minulý ročník v sále Jana Kašpara v pondělí vyhodnotili představitelé České unie sportu, Pardubického kraje a starostů pozvaných měst. Oceněny byly také školní týmy prvních stupňů základních škol, které se uspěly v Atletickém čtyřboji. Vítězné třídy převzaly Poháry hejtmana Martina Netolického.

„Obecně se má za to, že děti pouze sedí u počítačů a málo sportují. Právě proto Pardubický kraj vydává ze svého rozpočtu ročně čtvrt milionu korun na tyto aktivity,“ říká radní pro cestovní ruch, sport a volný čas René Živný a pokračuje: „Mám radost, že se i díky tomu mohlo v kraji zapojit 3,5 tisíce malých dětí do Atletického čtyřboje, který je takovým základem pro další sporty a téměř 11 tisíc žáků do regionálních olympiád. V krajském kole soutěžilo na 11 stovek startujících, nejpočetněji byly zastoupeny florbal, středoškolská atletika, basketbal, volejbal, přespolní běh a hokejbal. Ti nejlepší bojovali i v republikovém kole a například atletické družstvo z Gymnázia Mozartova v Pardubicích se probojovalo na soutěž do Francie.“

Nejvíce dětí z kraje sportuje v okrese Pardubice, na druhém místě jsou Svitavy, na třetím Ústí nad Orlicí a na čtvrtém okres Chrudim. Ze středních škol si v Krajské olympiádě nejlépe vedly Gymnázium Dašická před Gymnáziem Mozartova a VSŠ a VOŠ Moravská Třebová. Ze základních škol se nejvíc dařilo ZŠ U Stadionu v Chrudimi, ZŠ Polabiny 3 v Pardubicích a ZŠ Masarykova v Poličce.

V Atletickém čtyřboji vytvořili nejvíce rekordů žáci ZŠ Benešovo náměstí v Pardubicích, ZŠ Zámecká v Litomyšl, ZŠ Javornického ve Vysokém Mýtě a ZŠ v Brněnci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…