Téměř devět milionů korun z krajského rozpočtu míří na obnovu a rozvoj venkova

08.07.2015 20:30

Oprava silnic, kvalitnější zázemí pro trávení volného času, lepší podmínky pro mateřské i základní školy nebo zlepšení zázemí pro činnost spolků se kromě jiného zaplatí z peněz, které ze svého rozpočtu vyčlenil Moravskoslezský kraj na podporu a rozvoj venkova.

Téměř devět milionů korun z krajského rozpočtu míří na obnovu a rozvoj venkova
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Program „Podpora obnovy a rozvoje venkova v Moravskoslezském kraji“ je vyhlašován od roku 2004. Od té doby pomohl zrealizovat více než osm set projektů za stovky milionů korun. „Pokud počítáme i letošní rok, od roku 2004 jsme prostřednictvím 882 projektů rozdělili částku 275 milionů korun,“ upřesnil náměstek hejtmana kraje pro regionální rozvoj, evropské projekty a operační programy Martin Sikora.

Do programu se mohly se svými záměry přihlásit obce do dvou tisíc obyvatel a získat až 250 tisíc korun a také dobrovolné svazky obcí. Ty mohly obdržet až 150 tisíc korun.

Finanční podporu letos získaly například projekty Tvrdkova, Skotnice a Meziny zaměřené na opravy místních komunikací. Obce Leskovec nad Moravicí, Rohov a Chotěbuz budou zkvalitňovat zázemí volnočasových aktivit. Kružberk, Těškovice a Ropice budou zlepšovat podmínky mateřských a základní škol, zázemí pro činnost spolků se bude zlepšovat ve Staré Vsi a Chlebičově.

„Zájem obcí o tento program je stále velký. Proto se budeme snažit, aby v roce 2016 byla pro tyto účely alokovaná vyšší částka,“ dodal náměstek hejtmana Martin Sikora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…